Kreće šampionat Francuske

Olimpik iz Marseja će odbranu titule prvaka Francuske, prve posle 17 godina čekanja, početi na svom ‘Velodromu’ duelom sa Kaenom.

Izvor: B92

Subota, 07.08.2010.

12:08

Default images

Timu koji vodi Didije Dešan najveći konkurenti biće Lion i Bordo.

Olimpik u novu sezonu ulazi sa sličnom ekipom, bez Morijentesa, sa Aspilisuetom koji je stigao iz Osasune.

Prošle godine je bez trofeja ostao imenjak iz Liona, u novu sezonu ulazi bez Govua, Klerka, Bodmera, Bumsonga i Pikionea, a čini se da će biti dosta prilika i za mlade igrače.

Prethodni prvak Bordo više nema Blana ali ni Šamaka, otišli su i Plasente i Žurijeti, a jedino pojačanje je Vujadin Savić.

Pari Sen Žermen i Ren su dve ekipe koje bi mogle da iznande, ‘Sveci’ su dugo daleko od svojih ambicija i želja navijača, a ovog leta angažovani su Nene iz Monaka i Bodmer iz Liona.

Ren je bio najozbiljniji na letnjoj pijaci sa 17 miliona uloženih u šestoricu novih igrača.

Monpelje je tokom leta uglavnom prodavao, a čini se da je najrealnije očekivati sezonu sličnu prethodnoj, bez izrazitog favorita i sa puno ekipa sličnog kvaliteta.

Kako trenutno stvari stoje, Srbija će imati sedmoricu predstavnika u Šampionatu, kapiten Valensijena je Milan Biševac, nenad Kovačević se sa Lansom vratio u ligu, nenad Džodić će i ove sezone predvoditi odbranu Monpeljea, Mateja Kežman nada se većoj minutaži u Parizu, Vujadin Savić je novi član Bordoa, Nemanja Pejčinović Nice, a Branko Lazarević, ovog leta stigao je u Kaen.

parovi prvog kola: Lans – Nansi, Lion – Monako, Marsej – Kaen, Nica – Valensijen, PSŽ – Sent Etjen, Ren – Lil, Sošo – Arle, Tuluz – Brest, Monpelje – Bordo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: