Gotova sezona za Granža

Aktuelni osvajač malog Kristalnog globusa u slalomu Žan-Baptist Granž propustiće ostatak sezone u Svetskom kupu i Zimske Olimpijske igre zbog povrede kolena.

Izvor: B92, Reuters

Utorak, 08.12.2009.

23:22

Default images

„Pokidao sam ligamente kolena i moraću na operaciju u januaru. Teško mi je bilo da donesem odluku da sada već završim sezonu, ali nisam želeo da rizikujem. To znači da ću morati da propustim i Igre u Vankuveru, u februaru“, rekao je Granž.

25-godišnji Francuz je na preglede u bolnici u Lionu otišao pošto je osetio bol u kolenu tokom veleslaloma koji je u okviru Svetskog kupa prošlog vikenda održan u američkom Biver Kriku. Granž je sigurno bio najveća nada francuskog nacionalnog tima pred Igre u Vankuveru.

Ligamenti su jedini deo kolena koji je povređen, ali bez operacije bih rizikovao još veće povrede. Imam samo 25 godina i što se tiče Olimpijskih igara imaću mogućnost da učestvujem u Igrama 2014. i 2018. godine. Ne želim da skijam sa samo jednom nogom. Neki skijaši mogu to, ali to je tako jer je njihova karijera na zalasku“, dodao je Granž.

Pored Granža sezona je u Biver Kriku završena i za dvojicu njegovih sunarodnika Tomasa Fanaru i Pjera-Emanuela Dalsina, pošto su i oni u američkom ski centru zaradili povrede kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: