Brazilci i fudbal: Radni dan, 15h, 50.000 na treningu

Koliko Brazilci obožavaju fudbal i svoje klubove i igrače pokazali su navijači Flamenga.

Izvor: AK

Sreda, 18.04.2018.

13:48

Brazilci i fudbal: Radni dan, 15h, 50.000 na treningu
Foto: Screenshot/YouTube/Nacho Prieto

Iako odavno poznati kao možda najverniji navijači u zemlji (spekuliše se da ih je 32 miliona), još jednom su pokazali koliko vole svoj klub.

Trening Flamenga u sred radnog dana, u ponedeljak u 15 časova na čuvenoj "Marakani" posmatralo je čak 50.000 ljudi!

Jedan od povoda je povratak Peruanca Paola Gerera nakon šestomesečne suspenzije FIFA, a drugi suspenzija stadiona u Kopa Libertadores jer će Flamengo dočekati Kolumbijski Santa Fe pred praznim tribinama u četvrtak. "Bilo je kao u snu. Tri popodne, a toliko ljudi na tribinama. Uvek sam voleo ovaj tim. Da nisam fudbaler, i ja bih bio na tribinama", nije krio oduševljenje Vinisijus Žunior, koji je još pre godinu dana potpisao ugovor sa Real Madridom, čiji će član zvanično postati u julu kada napuni 18 godina, ali će ostati na pozajmici u Fla do leta 2019.

Flamengo je, inače, u januaru dobio suspenziju stadiona sa dve utakmice bez prisustva navijača u Kopa Libertadores zbog divljanja svojih pristalica na utakmici sa argentinskim Independijenteom.

"Marakana" je bila prazna protiv River Plejta 28. februara, pa će opet biti i u četvrtak uveče. Flamengo je lider Grupe D sa četiri boda iz prva dva kola, po dva imaju River i Santa Fe, dok je Emelek na jednom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: