Partizanu vaterpolo 'večiti derbi' i finale Kupa

Vaterpolisti Partizana savladali su Crvenu zvezdu u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije 11:5.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

22:27

Partizanu vaterpolo 'večiti derbi' i finale Kupa
Foto: Ivica Veselinov/Vaterpolo savez Srbije

’Crno-beli’ će u nedelju u finalu za odbranu trofeja igrati protiv Šapca, koji je u prvom polufinalu nakon peteraca eliminisao niški Nais posle peteraca 10:9 (7:7).

Partizan je nadigrao Crvenu zvezdu i potpuno zasluženo se plasirao u finale Kupa Srbije. Zvezda je dve četvrtine bila ravnopravna, ali je u drugom poluvremenu rival, predvođen odličnim golmanom Rističevićem bio bolji.

’Crveno-beli’ su imali samo prednost od 1:0, a poslednji priključak viđen je na kraju prve na kraju druge četvrtine, kada je rezultat bio 3:3.

Partizan je bio konstantniji, Rističević je unosio potrebnu mirnoću, a ’crno-beli’ su se razigrali u drugom poluvremenu. Vezali su četiri pogotka, dva puta iskoristili igrača više i, kada su otišli na 6:3, povratka za večitog rivala nije bilo,.

Zvezda je kod 5:3 propustila da realizuje brojčanu nadmoć u bazenu i približi se Partizanu, koji je u poslednjoj deonici rutinski priveo meč kraju.

Finale je na programu od 20.30 sati, a prethodno će se od 18 sati u finalu ženskog kupa sastati Crvena zvezda i Palilula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: