Crvena zvezda nastavlja tradiciju na Noći muzeja

Četrnaesta po redu Noć muzeja održaće se 20. maja širom Srbije, a, kao i uvek, učešće u ovoj manifestaciji uzeće i muzej FK Crvena zvezda.

Izvor:

Subota, 20.05.2017.

12:51

Crvena zvezda nastavlja tradiciju na Noći muzeja
crvenazvezdafk.com

Tema ovogodišnje Noći muzeja biće polufinale Kupa evropskih šampiona u kojem su se na proleće 1957. godine sastali Crvena zvezda i Fiorentina.

Ovo je prvo polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja u kojem je najtrofejniji srpski klub učestvovao, i to u svom debiju na evrosceni.

U crveno-belom muzeju biće izložene fotografije koje svedoče o ovom Zvezdinom uspehu, a izlozba će biti otvoren od 17:00 do 01:00.

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Prva Noć muzeja, održana u pet beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za deset godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: