Ludogorec u Ligi šampiona, Porto izbacio Romu!

Fudbaleri Ludogoreca plasirali su se u Ligu šampiona pošto su u revanšu plej-ofa odigrali nerešeno sa češkom Viktorijom Plzenj u gostima 2:2.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

22:38

Ludogorec u Ligi šampiona, Porto izbacio Romu!
Getty images

Bugarski šampion, koji je prethodno posle produžetaka izbacio Crvenu zvezdu, dalje je prošao sa ukupnih 4:2, posle pobede od 2:0 u prvoj utakmici.

Sjajno je meč otvorio češki predstavnik, pa je već u sedmom minutu poveo golom Durisa. Ipak, uigrana bugarska ekipa nije pala kao i u Beogradu, a brzo izjednačenje doneo je Vura u 17. minutu.

U nastavku meča domaćin je pokušavao na sve načine, ali bila su mu potrebna još tri gola za prolaz. U 64. minutu Mateju je pogodio za 2:1, ali to je bilo sve, pošto se Ludogorec odbranio, u 96. minutu je i izjednačio i igraće Ligu šampiona drugi put u poslednje tri godine.

U derbiju plej-ofa Porto je posle 1:1 na svom terenu savladao Romu u Rimu sa 2:0, a veliku pomoć gosti su dobili od kapitena domaćina Danijelea De Rosija.

Gosti iz Portugala poveli su u osmom minutu golom Monteira kome je asistirao Oktavio, a onda je u 39. minutu De Rosi napravio glupost, pregrubo je startovao i isključen je.
Getty images
Roma se nekako držala sa igraćem manje, imala je i nekoliko prilika da izjednači, ali sa dva igrača manje nije mogla. U 50. minutu Emerson je uradio nešto slično kao i De Rosi, pa su Rimljani do kraja igrali sa devetoricom. Iskusni Porto to je iskoristio. U 73. minutu pogodio je Lajun, a dva minuta kasnije i Korona.

Revanš je nekako preživeo Seltik Brendana Rodžersa protiv Hapoel Ber Ševe. Posle spektakularnog meča u Škotskoj kada je Seltik vodio sa 3:0, Izraelci prišli na 3:2, a domaćin slavio sa 5:2, u revanšu je bilo veoma zanimljivo.

Domaći tim vodio je već u 48. minutu sa 2:0 golovima Sahara i Hobana, ali Seltik je do kraja uspeo da se odbrani i ipak izbori prolaz u Ligu šampiona.

U grupnoj fazi je i Monako, koji je protiv Viljareala najveći deo posla odradio u Španiji kada je slavio sa 2:1. U revanšu je domaćin pobedio sa 1:0 golom sa penala koji je iskoristio u 90. minutu Fabinjo.

Poljska Legija remizirala je u revanšu sa irskim Dandalkom 1:1, pa je dalje prošla sa ukupnih 3:1 posle pobede u prvom meču.

Liga šampiona, plej-of revanš:
Roma (Italija) – Porto (Portugal) 0:3 (prvi meč 1:1)
Hapoel BŠ (Izrael) – Seltik (Škotska) 2:0 (2:5)
Legija (Poljska) – Dandalk (Irska) 1:1 (2:0)
Monako (Francuska) – Viljareal (Španija) 1:0 (2:1)
Viktorija (Češka) – Ludogorec (Bugarska) 2:2 (0:2)

Sreda:
APOEL (Kipar) – Kopenhagen (Danska) (0:1)
Rostov (Rusija) – Ajaks (Holandija) (1:1)
Mančester Siti (Engleska) – Steaua (Rumunija) (5:0)
Menhengladbah (Nemačka) – Jang Bojs (Švajcarska) (3:1)
Salcburg (Austrija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) (1:1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: