Nova vest
Vaterpolo

Subota, 28.07.2018.

08:50

Šampioni, samo hrabro, hajmo po novo zlato!

Reprezentacija Srbije sastaje se od 22.15 sa selekcijom Španije u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Izvor:

Autor:

Šampioni, samo hrabro, hajmo po novo zlato!
VSS/Marsel ter Bals

'Delfini' su aktuelni prvaci Starog kontinenta, a protiv domaćina imaće priliku da ponove uspeh Mađarske star osam decenija – ukoliko i po četvrti put u nizu osvoje zlatnu medalju.

Momci Dejana Savića bili su sigurni u grupnoj fazi, rutinskim trijumfima nad Rumunijom (11:5), Rusijom (11:9) i Slovačkom (13:5) izborili su direktan plasman u četvrtinu finala.

Usledila je jedna od lakših pobeda nad velikim rivalima Mađarima (8:5), da bi u borbi za veliko finale pala i Hrvatska (9:7), aktuelni prvak sveta.

"Treba da nastavimo kao do sada. Sigurnost u odbrani, pokretljivost i organizovanost kao i igrača manje prikazan u duelu sa Hrvatskom. Bili smo agresivni, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni. Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre. Ovo ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo. Igrati finale u zemlji domaćina je izazov. Vreme utakmice je potpuno nebitno", rekao je Andrija Prlainović.

Biće ovo 39. međusobni okršaj protiv 'Crvene furije', a naši momci imaju i te kako pozitivan skor – 32 pobede i samo šest poraza.

"Ništa novo, brzi su, odlična kontra i grupna i individualna. Presing je takođe nezgodan. Perone im znači za izletanje u kontru. Znamo koji su im aduti, posebno akcije sa igračem više. Međutim sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana a ne da mnogo razmišljamo o Špancima mada mi je drago da su oni a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji", smatra Filip Filipović.

S druge strane, domaćin, koji je do borbe za najsjajnije odličje stigao posle devet godina pauze, takođe je pravo iz grupe otišao među osam najboljih – pošto je deklasirao Maltu (21:4), slavio protiv Francuske (7:4), odnosno remizirao sa Crnom Gorom u poslednjoj rundi.

Potom su Španci bili bolji od Grčke (10:6), dok je polufinalni susret sa Italijom obeležila i poprilično kontroverzna situacija, kada je 'Furiji' u poslednjim trenucima priznat 'fantomski gol' vredan pobede.

Kakva god da arbitraža bude večeras, sigurno je da su naši momci oguglali na tako nešto i spremno čekaju sve ono što ih čeka, a veliku ulogu, kao i svakog puta, imaće i najbolji trener sveta Dejan Deki Savić.

Karata za veliko finale više nema, očekuje se pravi spektakl i užarena atmosfera, a nama preostaje da podrškom pomognemo našim šampionima da još jednom potvrde zašto smo najveća vaterpolo sila svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu