Monfis 'počistio' Rodžera za 1-1

Gael Monfis deklasirao je Rodžera Federera sa 6:1, 6:4, 6:3 i izjednačio je na 1-1 u pobedama u finalu Dejvis kupa između Francuske i Švajcarske.

Izvor: SO

Petak, 21.11.2014.

18:59

Default images

Monfis je tako dobio Federera treći put u 11 međusobnih okršaja, a u subotu je na programu meč dublova.

U prvom meču dana Vavrinka je u četiri seta pobedio Congu.

Rodžer je zbog problema sa leđima predao finale završnog Mastersa u Londonu Novaku Đokoviću, a sada nije pružio nikakav otpor Monfisu.

Jedine brejk lopte u meču Federer je imao u prvom setu, i to pri zaostatku 3:1 – nije ih iskoristio, a Monfis je potom napravio još jedan brejk i ubedljivo osvojio prvi set.

U drugom i trećem setu videli smo skoro identičan scenario – Gael, koji se ’hranio’ energijom više od 27 hiljada ljudi u Lilu, servirao je fantastično, igrao je vrlo agresivno i sa lakoćom je osvajao gemove na svoj servis.

Švajcarac se nije dobro kretao, bekhend mu je bio izrazito nesiguran, pa je Monfis napravio brejk u drugom i dva brejka u trećem, čime je doneo veliko slavlje svom timu.

Francuska ’juri’ svoju desetu titulu u Dejvis kupu, prvu od 2001. godine, a Švajcarska još nema trofej – 1992. godine u finalu je bolja bila selekcija SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: