Srpski 'maraton' u večnom gradu

Ana Ivanović, Novak Đoković, Jelena Janković i Nenad Zimonjić u subotu igraju polufinalne mečeve na turniru u Rimu.

Izvor: SO

Petak, 16.05.2014.

23:44

Default images

Prva će na teren Jelena Janković, koja je u petak najkasnije završila svoj meč, što se može protumačiti kao pokušaj organizatora da pomognu domaćoj teniserki Sari Erani, Jeleninoj rivalki.

Taj meč na programu je u podne. U međusobnom skoru rezultat je 1-1 – Jankovićeva je slavila 2010. u Indijan Velsu, a Italijanka joj se revanširala u Istanbulu prošle godine.

Erani je specijalista za šljaku, na kojoj je osvojila šest od sedam titula u karijeri, a igrala je i finale Rolan Garosa pre dve sezone. Ima 27 godina, visoka je 164 cm i trenutno je 11. na svetu.

Posle njihovog meča, a na pre 14.30, na teren izlaze Novak Đoković i Miloš Raonić. Do sada su se sastali samo jednom, prošle godine u Dejvis kupu Novak je slavio sa 7:6, 6:2, 6:2.

Momku rođenom u Podgorici to je drugo polufinale u karijeri na turnirima iz Masters 1000 serije, a do sada je u karijeri osvojio pet titula. Ima 23 godine, trenutno je 10. na svetu, a ovo mu je prvi put ove sezone da je došao do polufinala, posle pet četvrtfinala.

Kada Novak završi meč. a ne pre 16.30, svoj meč počinju Ana Ivanović I Serena Vilijams. Serena je ubedljivo najbolja teniserka na svetu, možda i svih vremena, ali je Ana dobila poslednji međusobni susret, u Melburnu. Uz to, Amerikanka je nedavno imala problema sa butinom.

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor igraju na terenu ’Pjetranđeli’, posle meča ženskog dubla koji počinje u podne, a njihovi rivali u polufinalu su Bob i Majk Brajen, najbolji dubl sveta koji su Zimonjić i Nestor pobedili u finalu Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: