Četvrtak, 25.10.2012.

13:49

Ninković i Mudrinski suspendovani!

Disciplinska komisija FSS suspendovala je Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog sa po godinu dana zabrane igranja u svim nacionalnim selekcijama.

Izvor: AG

Default images

Ninković i Mudrinski su suspendovani zbog incidenata na utakmici mladih reprezentacija Engleske i Srbije u Kruševcu.

Na sednici, kojom je predsedavao Slobodan Pajović, pokrenut je i postupak protiv FK Novi Pazar zbog transparenta na duelu 1/8 finala Kupa Srbije protiv Rada.

Članovi Stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije Srđan Maksimović (trener golmana) i Andreja Milutinović (kondicioni trener) kažnjeni su sa po dve godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Po završetku sednice predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović je izjavio:

“Pomenuti igrači i članovi Stručnog štaba naše Mlade reprezentacije su kažnjeni zbog kršenja Etičkog kodeksa FS Srbije, čime su narušili osnovne principe i postulate fer-pleja. Kao što smo i obećali, članovi Disciplinske komisije su obavili brzu, ali potpunu istragu, nezavisno od postupaka koji će biti vođeni pred organima UEFA i tužilaštva naše zemlje. Prilikom izricanja određenih kazni vodili smo računa i o činjenici da kod nekih ima reči o ponavljanju grešaka i bez obzira što oni nisu procesuirani kod gore pomenutih organa kaznena mera je morala da bude upravo ovakva”, rekao je Pajović i dodao:

“Tokom istrage smo došli do zaključaka i dokaza o učestvovanju u incidentu i određenih igrača i članova Stručnog štaba Mlade reprezentacije Engleske. Naravno, mi njih zbog toga ne možemo da kažnjavamo. Ipak, imamo dobru volju da sve te dokaze dostavimo našim kolegama u FA Engleske, kako bi i oni sproveli sopstveni disciplinski postupak. Smatramo da je potez sređivanja stvari u sopstvenoj kući osobina istinskih džentlmena.”

Po izricanju disciplinskih mera oglasio se i Savo Milošević, direktor nacionalnih selekcija naše zemlje:

“Najpre, ne želim niti smem da komentarišem izrečene kazne. Ipak, bez obzira na to, tvrdim da se u budućnosti ovakvo ili slično ponašanje neće tolerisati. Ono kao takvo nije i neće nikada biti prihvatljivo za sve koji predstavljaju FS Srbije.”

Na sednici Disciplinske komisije, reagujući po službenoj dužnosti, donesena je i odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv FK Novi Pazar, a zbog ponašanja njihovih navijača na odigranoj utakmici osmine finala Kupa Srbije (Novi Pazar - Rad 0:1). Navijači Novog Pazara su istakli transparent koji vređa nacionalna osećaja i širi međunacionalnu mržnju, što je strogo zabranjeno po svim odradbama pravilnika FSS, UEFA i FIFA.

Od predstavnika Novog Pazara su zatražene izjave, a takođe i od službenih lica utakmice. Novopazarci sledeću utakmicu kod kuće odigraće 3. novembra u okviru Super lige protiv Slobode Point, pa će odluka o eventualnim kaznama biti donesena do tog datuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: