KRK: Hemofarm teško do polufinala

Košarkaši Hemofarma plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalu završnog turnira tog takmičenja pobedili Borac iz Čačka sa 80:75.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 18.02.2009.

23:17

Default images

Hemofarm će u polufinalu kupa igrati protiv Partizana, koji je pobedio Vojvodinu sa 87:58. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefan Marković sa 21 poenom. Savović je ubacio 14, Miljan Pavković 13, a Boban Marjanović 12. U ekipi Borca Žigeranović je postigao 29, a Stefanović 17 poena.

Hemofarm je plasman u polufinale izborio znatno teže nego što se očekivalo. Borac je dugo odolevao, a poklekao je tek pred kraj poslednje deonice igre.

Jači otpor Borca u završnici izostao je zbog pete lične Žigeranovića, koji je dominirao terenom i iskustva Hemofarma, koji je u svojim redovima imao Markovića, igrača spremnog da preuzme odgovornost u odlučujućim momentima utakmice.

Najbolji pojedinac meča Žigeranović rekao je posle utakmice da su pobednika presudili kvalitet i iskustvovršačkog tima, kao i da se Borac u dobrom izdanju predstavio niškoj publici.

Trener Borca Raško Bojić naglasio je da je njegov tim ispunio cilj - da bude ravnopravan rival favorizovanom protivniku, dok je šef stručnog štaba pobedničke ekipe Stevan Kararadzić ocenio da su visoki igrači Hemofarma potpuno podbacili i da tokom celog toka nisu uspeli da uspostave kontrolu pod reketima.

Hemofarm: Pavković 13, Despotović 2, Joksimović 5, Božović 4, Marković 21, Savović 14, Krstović 6, Mačvan 3, Petrović, Borisov, Marjanović 12, Bader.
Borac: Žigeranović 29, Prolović, Kesić 2, Stefanović 17, Zočević, Marić 3, Dramićanin 6, Radetić 4, Vasilić 2, Dedijer, Radisavljević, Pilčević 12.

Bojić: "Bili smo ravnopravni"

Trener čačanskog Borca Raško Bojić rekao je posle poraza od Hemofarma, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, da je cilj njegove ekipe bio da bude ravnopravan protivnik Vrščanima i ocenio da su u tome uspeli.

Hemofarm je pobedio Borac iz Ccacka sa 80:75 (19:13, 17:14, 20:21 i 24:27) i plasirao se u polufinale Kupa radivoja Koraća. U polufinalu Vrščani će igrati protiv branioca titule Partizana.

Trener Hemofarma Stevan Kararadžić rekao je da su visoki igrači njegove ekipe podbacili i da "nisu pohavatali konce utakmice", jer je Borac imao čak 11 skokova u napadu.

Najbolji igrač utakmice Ivan Žigeranović iz Borca rekao je posle utakmice da je na meču presudio kvalitet i iskustvo Hemofarma, a da se ekipa iz Čačka u u dobrom izdanju predstavila niškoj publici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: