EL: Četvrti poraz Partizana

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

22:36

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su u Pioniru od turskog Ulkera 76:72, u sedmom kolu Evrolige. „Crno-beli" sada u grupi C imaju skor od tri pobede i četiri poraza. Nikola Peković je ponovo bio najbolji pojedinac susreta. Centar Partizana dao je 26 koševa i imao je šest uhvaćenih lopti. Pored njega, najbolji strelci u Partizanu bili su Dušan Kecman, sa 16 poena, i Palasio i Tripković, sa po 9 poena. U timu Bogdana Tanjevića, Vili Solomon je ubacio 21 koš, Omer Onan 15, a Vajt i Oguz po 12 koševa.

U sledećem kolu šampion Srbije gostuje Barseloni.

Partizan je poražen u direktnom duelu sa konkurentom za fazu Top 16 , ali „crno-beli“ još uvek imaju šanse da se nađu među pet najboljih ekipa u grupi. Ako je zrela igra Partizana protiv Lotomatike bila iznenađenje, opterećenost važnošću utakmice svakako se osetila protiv Ulkera.

Meč je počeo sa dve trojke Turaka, koji su na krilima tog vođstva i završili prvu deonicu sa prednošću (20:16). Peković je ponovo dominirao pod obručem, i za prvih 20 minuta ubacio je čak 16 koševa.

Ulker je prednost držao sve do 17. minuta, kada je trojkom Tepića Partizan zaokružio seriju 9-0, i došao do prvog vođstva na meču (31:29). Gosti su ubrzo vratili prednost, pa je na poluvremenu bila minimalna prednost Turaka 35:34.

Na startu drugog dela viđena je izjednačena igra, a Ulker je serijom od 11 poena u nizu došao do, za ovakav meč, visokih 48:41. Ipak, ekipa Duška Vujoševića se nije predavala, pa je samo četiri minuta kasnije rezultat ponovo bio gotovo izjednačen – 53:52 za Ulker.

Neizvestan rezultat ostao je na snazi sve do 37. minuta, kada je Ulker trojkom uspeo da postigne prednost od četiri poena - 66:62. Na dva i po minuta pre kraja Nikola Peković je zaradio peti faul, i to je bio preveliki hendikep za domaćina, koji do kraja nije uspeo da sustigne prednost protivnika, iako je Palasio 6 od svojih 9 poena postigao u poslednjem minutu.

Meč u Pioniru protekao je bez prisustva fotoreportera, kojima uprava Partizana nije obezbedila mesto za slikanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: