Nedelja, 15.01.2023.

09:00

Senzacionalan preokret!

Džeksonvil Džeguarsi pobedili su Los Anđeles Čardžerse u prvom kolu plej-ofa NFL-a, rezultatom 31:30.

Izvor: SN

Senzacionalan preokret!
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux

Spektakl kakav se retko viđa priređen je u "Wild card" rundi plej-ofa, pošto su od pakla do raja u samo jednom meču došli igrači Džeksonvila.

Trevor Lorens je meč počeo katastrofalno i izgubio četiri lopte (bacio 4 intersepšna) u prvom poluvremenu, a Čardžersi su tada imali ogromnu prednost 27:0!

U drugom poluvremenu se sve okrenulo naglavačke. Čardžersi su jedine poene postigli u trećoj četvrtini i to fild golom, dok je Lorens odmah pronašao Marvina Džonsa za tačdaun da bi potom i Zej Džons poentirao za smanjenje na 20:30 sa 0:27.

Svi su znali da je Džeksonvil živ i da ovde ništa nije gotovo, a onda je san postao java i Kristijan Kirk smanjuje na 30:26, da bi u sledećem drajvu usledio sjefti i 30:28 plus lopta za Džeguarse.

Trevor Lorens je ključ ove pobede i na 4. pokušaju za 1 jard uspeo da dovede ekipu u fild gol zonu odakle Rajli Paterson pogađa sa 36 jardi i donosi najveći preokret u istoriji franšize! 31:30

Lorens je bacio 288 jardi, a Trevis Etijen je istrčao 109, dok je Engram imao 93 hvatanjem, Kirk 78, a Zej Džons 74.

U poraženom timu, Džastin Herbert je imao 273 jarda pasom, a Džerald Everet se sa 109 jardi hvatanjem najviše istakao, dok je Ekeler istrčao tek 35 jardi, ali je imao 2 tačdauna. San Francisko 49ersi su umalo sebi zakomplikovali život, ali su uspeli na Levis stadionu u Kaliforniji da nadigraju gostujuće Sijetl Sihokse rezultatom 41:23 i bez problema prođu prvu rundu plej-ofa.

Najnersi su pokazali koliko su dominantni od samog starta i blic odbranom uspevali da sekuju Đina Smita i nateraju ga na greške, pa su prvu četvrtinu dobili sa laganih 10:0.

Usledio je povratak Sihoksa, za to je bilo potrebno malo samopouzdanja uliti Smitu pa sledi serija 17:6 i Sihoksi na poluvremenu vode 17:16, ali u nastavku nisu mogli mnogo.

I dalje je to mlad tim koji nije imao rešenje za sjajnog Broka Pardija. Nekada poslednji pik NFL drafta (gospodin nebitni kako ga zovu) bacio je 338 jardi i vodio ekipu do 25:6 u drugom poluvremenu i na kraju ubedljivu pobedu 41:23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: