Borna Ćorić nastavio da blista – Alkaras eliminisan

Hrvatski teniser Borna Ćorić nastavio je sa sjajnim partijama u Sinsinatiju, plasiravši se u polufinale.

Izvor: SS

Subota, 20.08.2022.

08:44

Borna Ćorić nastavio da blista – Alkaras eliminisan
Foto: Profimedia

Nakon što je eliminisao Rafaela Nadala, Zagrepčanin je savladao i devetog igrača planete Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).

Meč je trajao 102 minuta i rešen je sa po jednim brejkom Hrvata u svakom od setova.

Ćorić će bajku pokušati da nastavi u polufinalu, svom prvom na Mastersu još od 2018. godine.

Sada je osigurao povratak među 70 najboljih tenisera sveta, a ukoliko dođe do finala, u ponedeljak će biti među prvih 50, dok bi u slučaju osvajanja titule mogao sa trenutnog 152. da stigne do prvih 30 na ATP listi. Za finale će igrati protiv Kamerona Norija iz Velike Britanije.

Britanac je u četvrtfinalu bio bolji od Španca Karlosa Alkarasa rezultatom 7:6 (4), 6:7 (4), 6:4 posle više od tri sata igre.

Prva dva seta rešena su u dramatičnim završnicama kroz taj-brejk, a potom je u trećem setu Nori iskoristio četvrtu brejk loptu u 9. gemu i potom svojim servisima došao do tri meč-lopte i prolaska u polufinale Sinsinatija.

U drugom meču za finale sastaće se Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: