Jagodić-Kuridža za pobedu – Srbija preživela rafal Letonije!

Košarkaši Srbije slavili su u prvoj utakmici kvalifikacionog ciklusa za Mundobasket 2023. godine.

Izvor: SN

Četvrtak, 25.11.2021.

19:00

Jagodić-Kuridža za pobedu – Srbija preživela rafal Letonije!
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija 101 – Letonija 100, to je bio konačni rezultat prve kvalifikacione utakmice za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci.

Letonija je fenomenalno otvorila utakmicu, gotovo bez greške, pošto su u prvoj četvrtini promašili samo jedan šut (bilo iz igre bilo sa penala) i ubacili 33 poena, dok je Srbija "ostala" na 28.

Čak i nije bila toliko loša odbrana Srbije tada koliko su Letonci precizno šutirali (12 od 13 za 10 minuta), a nije pomogao ni tajm aut koji je zvao Svetislav Pešić.

Druga četvrtina počela je sa dva uzastopna promašaja Letonaca i dva brza koša Srbije, pa je Luka Banki zvao minut odmora nakon 2+1 situacije Marka Jagodića Kuridže uz asistenciju Teodosića.

Ponovo su Letonci počeli da pogađaju u serijama, ali se Srbija probudila, uspeli su Avramović, Teodosić i Smailagić da pogode neke veoma važne šuteve i priđu na 43:44, pa potom i da izjednače na 46:46.

U tom momentu dolazi nekoliko čudnih sudijskih odluka i važnih pogođenih šuteva Letonije pa se na "veliki odmor" otišlo sa rezultatom nepovoljnim po Srbiju – 52:56.
Drugo poluvreme je počelo oštrim faulom nad Milošem Teodosićem, a usledila su još dva brza faula i Letonci su umalo ispunili bonus za 30 sekundi igre u trećoj četvrtini, da bi potom Teodosić pronašao Avramovića za novo poravnanje 58:58.

Igralo se uz dosta oscilacija u narednih nekoliko minuta, trojke su Letonce održavale u vođstvu, dok je Srbija na različite načine pokušavala da uzvrati i čak imala vođstvo 74:70 da bi Lomaž četvrtom trojkom doneo 74:75 i vođstvo Letonaca, pa je Zagorac trojkom u poslednjoj sekundi doneo vođstvo 77:75.

U poslednjoj četvrtini je viđena velika drama. Letonci su u nekoliko navrata imali po sedam poena prednosti, a da stvar bude još gora povredio se i Alen Smailagić koji je na nekih 5 minuta pre kraja otišao u svlačionicu i više se nije vraćao.

U poslednja dva minuta je prvo Ristić pogodio šut pod faulom, pa Jagodić Kuridža i onda je košarkaš Partizana Rodion Kuruc častio Teodosića petom ličnom i slobodnim bacanjima posle kojih je na semaforu pisalo 100:98.

Letonci uspevaju da izjednače, 100:100, pa Jagodić-Kuridža sa linije penala donosi pobedu 101:100 u prvom kvalifikacionom meču. Teodosić sa 21 poenom, a pratili su ga Avramović sa 17, Jagodić-Kuridža sa 16 i Alen Smailagić sa 15 poena.

Na drugoj strani, Lomaž je ubacio 33 poena, a po 17 imali su Bertans i Grazulis.

Utakmicu Srbije i Letonije možete pratiti UŽIVO, putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

271 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: