Revolucija u srpskom fudbalu: 14 klubova, korigovana pravila

U predstojećoj sezoni fudbalske Super lige Srbije takmičiće se 16 klubova, a u sezoni 2022/2023 dva manje - 14, saopšteno je u sredu.

Izvor: SN

Sreda, 16.06.2021.

17:30

Revolucija u srpskom fudbalu: 14 klubova, korigovana pravila
Foto: Starsport

Kako je saopšteno, u prostorijama Saveza održana je sednica Odbora za hitna pitanja, sa namerom da se prilike u srpskom fudbalu učine boljim, a "u svrhu povećanja i koncentracije kvaliteta nastavljeno je sa reformama koje će doneti pozitivne efekte".

Osim broja učesnika u naredne dve sezone, korigovano je i Pravilo o bonus igračima tako što će klubovi Super lige biti u obavezi da na terenu imaju jednog igrača do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu.

Izabrana je Sudijska komisija FSS na čijem čelu će biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovora koji ima na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni supervizor.

Usvojena je konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda na koji je Ministarstvo sporta dalo saglasnost, čime je započeta reforma rada tog arbitražnog tela. Usvojen je Kalendar takmičenja za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022. Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, koji je predsedavao sednicom Odbora za hitna pitanja, rekao je da su sve odluke donete jednoglasno što, kako je naveo, potvrđuje jedinstvo u FSS.

"Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu", rekao je Bjeković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: