Pejdž rešetao, Tomas "slomio" Uniks posle drame! VIDEO

U 7. kolu grupe A Evrokupa Partizan je u dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu pobedio Uniks iz Kazanja rezultatom 89:86 (20:26, 20:13, 23:21, 26:26).

Izvor: SS

Utorak, 17.11.2020.

19:30

Pejdž rešetao, Tomas
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Ruski tim je u prvom duelu ove sezone deklasirao crno-bele na svom terenu rezultatom 93:70, ali su se crno-beli sa novim trenerom Sašom Filipovskim osvetili.

Junak je Markus Pejdž, koji je šutirao za tri poena 8/10 i ubacio je 25 poena, a "iks-faktor" u finišu bio je Rašon Tomas ključnim poenima i "krađom" kada su gosti krenuli po pobedu.

"Večiti" derbi na TV B92
ABA liga, ponedeljak
21.00 Partizan – Crvena zvezda

Srpski predstavnik sada ima skor 3-3, uz jednu odloženu utakmicu protiv Huventuda (četvrtak, 20:30h), dok je Uniks sada na 4-3.

Partizan je ponovo sporo otvorio meč, ili bolje reći, Uniks je pametnim napadima i visokim procentima šuta stekao i održavao prednost na svojoj strani.

Vil Mozli je ušao u igru prvi put posle povrede sredinom prve deonice i odmah uspostavio defanzivan ritam Partizana.

To je rezultovalo i fantastičnom blokadom koja je "hajlajt" prvog poluvremena. Pravo osveženje za igru Partizana, ali u napadu nije bilo onog pravog ritma, sve do druge deonice.

Tada je uspostavljen skok pod svojim košem i brza igra u tranziciji, što je rezultovalo sa nekoliko lakih poena.

Ubacio ih je Rade Zagorac i Partizan je po prvi put poveo rezultatom 33:32, a tih pola koša razlike je sačuvao do odlaska na odmor – 40:39.

Na početku drugog poluvremena Uniks je stao u zonu po prvi put ove sezone, a to je rezultovalo – rafalnom paljbom Partizana!

Čak 83% su u trećoj deonici šutirali crno-beli za tri poena, što je Uniks pratio, dok Markus Pejdž nije "pocepao mrežicu" za 57:52.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Nije se zaustavljao Pejdž, već je ubacio još dve uzastopne trojke za 63:55, ali je Partizan prelako "poklonio" pet poena Uniksu za 63:60 pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

A Pejdž je tek krenuo! Sam je nosio Partizan tokom četvrte četvrtine, takoreći, "upalila" mu se ruka, dok je na drugoj strani Ajzea Kenan takođe pogađao sa velikih udaljenosti.

Ušli su u revolveraški obračun, a onda se pojavio Rašon Tomas. Najpre je ispalio trojku iz ćoška preko ruke, tek što je ušao na parket – i pogodio.

Potom je imao minijaturu posle ofanzivnog skoka Mozlija i pogodio uz faul.

Pri rezultatu 86:85 Partizan je prokockao napad, Uniks je krenuo u svoj za pobedu, ali je Tomas isčačkao loptu i obezbedio Mekintajeru lako zakucavanje koje je "slomilo" Ruse.
Najefikasniji igrač ubedljivo je bio Markus Pejdž sa 25 poena, a dvocifren u pobedničkom taboru bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 15.

Partizan je na kraju ubacio 16 od 19 šuteva za tri poena, što je neverovatnih 55,2 odsto.

U ekipi Uniksa Kenan je postigao 16, Džon Braun 16, a Džamar Smit 14 poena.

Utakmicu ste mogli da pratite uživo putem našeg Live BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: