Boston "pregazio" Toronto

Košarkaši Boston Seltiksa su rezultatom 112:94 pobedili Toronto Reptorse u prvoj utakmici polufinala Istoka.

Izvor: SN

Nedelja, 30.08.2020.

21:45

Boston
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Plej-of NBA lige se nastavlja posle kratke pauze zbog rasnih nemira.

Na Istoku se prvi meč polufinala već odigrao i susrela su se dva izuzetno kvalitetna tima, Boston Seltiksi i Toronto Reptorsi.

Seltiksi su bili dosta bolji rival na ovom susretu i to se videlo odmah, pošto su momci u zelenim dresovima ubacili čak 39 poena u prvoj četvrtini jednoj od najboljih defanzvnih ekipa u čitavoj ligi.

Posebno su bili raspoloženi u vidu šuta za tri poena, a to je nagovestio Markus Smart, kada je prve poene postigao upravo šutem za tri poena i to iz levog kornera. Pokušao je Toronto da se vrati, imali su seriju od 7:0 na startu druge četvrtine, ali je Boston to ponovo rešio šutem za tri poena i onda smo na poluvreme otišli sa 59:72 u njihovu korist.

Poptuno nemoćno je delovao Toronto tokom prvih 24 minuta, a verovali ili ne, pogodili su tek 1 trojku od 12 pokušaja u ovom delu meča.
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
U drugom poluvremenu smo gledali uglavnom "koš za koš", jer je Boston odlično čuvao svoju visoku prednost, a Toronto bio nemoćan da istu "istopi" i približi se makar na jednocifreni zaostatak.

U poslednji dvanaestominutni period, Boston je ušao sa dosta elana, pošto su bili nošeni košem Džejsona Tejtuma u poslednjim sekundama treće četvrtine, za ubedljivih 88:73. Već na početku četvrte četvrtine se prednost Boston Seltiksa popela na 20 razlike i do kraja utakmice su maltene samo odrađivali posao do kraja.

Ubedljiva pobeda Bostona za prednost od 1:0 u seriji nad Torontom. Ponovo je Bred Stivens ravnomerno raspodelio minute i poene, pa su najefikasniji bili Džejson Tejtum i Markus Smart sa po 21 poenom, 18 je imao Voker i 10 asistencija, a 17 Braun, Tajs je dodao 13 uz 15 skokova, a dvocifren je bio i "Tajmlord" Vilijams sa 10 poena.

Na drugoj strani, Lauri je imao 17 poena, Ibaka 15, Siakam 13, Anunobi 12, Vanvlit 11, a Pauel 10 postignutih poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: