Jelena Dokić: Malo je falilo da se ubijem

Nekadašnja četvrta teniserka sveta Jelena Dokić dala je opširan intervju za britanski Telegraf.

Izvor: SN

Ponedeljak, 29.06.2020.

20:10

Jelena Dokić: Malo je falilo da se ubijem
Photo by Robert Prezioso/Getty Images

Pre 20 godina, Jelena Dokić je u polufinalu Vimbldona poražena od Lindzi Devenport sa 6:4, 6:2 i umesto da bude srećna i da proslavlja prolazila je kroz porodične probleme.

Sve je to prouzrokovao njen otac Damir, koji je bio i njen trener, a neposredno posle te pobede je besan napustio teren bez izgovorene reči.

Kada je napokon uspela da ga dobije, otac joj je sasuo salve uvreda, što je mladu Jelenu praktično slomilo i umalo je izvršila samoubistvo, o čemu je govorila za britanski "Telegraf".

"Prošla sam kroz pakao, ali nisam imala izbora. Bilo je ili da odustanem ili da se borim kroz to. U jednom momentu, htela sam da se ubijem. Malo mi je falilo. U životu sam uvek bila kao na teniskom terenu i uvek sam mislila da ću naći rešenje. I uvek sam uspevala. Borila sam se za to da imam bolje sutra. Verujte mi, igrala sam tenis još 10 godina i borila sam se sa depresijom, a da sam imala adekvatnu podršku, bila bih još duže u tenisu", rekla je Jelena Dokić.

U karijeri je osvojila šest titula, najbolji plasman na WTA listi bilo joj je četvrto mesto u avgustu 2002, dok je polufinale Vimbldona 2000. godine bio njen najbolji rezultat sa Grend Slema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: