Junajtedu je bio debeo i nije valjao – preporod Lukakua u Interu za san o Skudetu

Napadač Intera Romelu Lukaku potpuno se vratio u formu posle odlaska iz Mančester junajteda.

Izvor: MS

Ponedeljak, 10.02.2020.

09:13

Junajtedu je bio debeo i nije valjao – preporod Lukakua u Interu za san o Skudetu
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Belgijanac je poslednjim golom, za lični potpis u preokretu nad Milanom (4:2), stigao do 21. pogotka u sezoni, 17. u Seriji A.

Tek nešto više od polovine sezone Lukaku je već sada prešao broj od 15 golova, koliko je dao prošle u dresu "crvenih đavola".

Osim toga, ima i četiri asistencije u svim takmičenjima, dve u Seriji A, uz samo dva žuta kartona na 30 nastupa.

Letos je procenjeno da nije igrač za klub sa Old Traforda, a da mu čak nije dovedena ni zamena, i to posle navode da ima previše kilograma.

Javno je bio ismevan...

Takvu situaciju iskoristio je Antonio Konte i privoleo ga u Milano. Da mu je prijala promena govori stanje koje ne može samo da se vidi u statistici, Lukaku je zajedno sa Lautarom Martinesom pokretač napada "nerazura" koje vodi do Skudeta.

Inter na taj pehar čeka dosta dugo, još od 2010. godine i čuvene "Triplete", i od tada je krenuo veliki pad velikana sa "Đuzepe Meace".

Već u narednoj sezoni posle "plafona" krenulo se nadole, bez obzira što je Inter stigao do četvrtfinala Lige šampiona, ali potpuno podbacio u Seriji A gde je zavšio na sredini tabele.

Ništa bolje nije bilo ni u sledećim godinama, Skudeto je bio misaona imenica, a tako i sam plasman u Ligu šampiona, sve do finiša sezone 2017/2018 kada je već bilo jasno da Konte menja Lučana Spaletija na mestu trenera.

Napravljen je zaokret u poslovanju, logično jer Konte traži stalna ulaganja, pa su krenuli transferi poput dolaska Martinesa iz argentinskog Rasinga.
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images
Osim toga, kao i prethodnog leta dovedeni su talentovani italijanski igrači (za razliku od imena kluba – "međunarodni" u prevodu prim. aut) poput Stefana Sensija, Nikola Barele, Alesandra Bastonija, Kristijana Biragija, uz već proverene Lukakua i Dijega Godina, a nedavno i jednog od najboljih vezista sveta Kristijana Eriksena.

Sa takvim timom i moćni Juventus sa Kristijanom Ronaldom mora da se zabrine. Posebno što je Konte, veliki "juventino" na drugoj strani. A zna se ko je pokrenuo dominaciju "Stare dame" poslednjih godina.

Čini se da samo Inter (čast Laciju koji je takođe u trci za Skudeto) može da sruši niz Juventusa od osam titula. Odogovor bismo mogli da dobijemo uskoro jer Inter u naredna dva kola u Seriji A gostuje baš konkurentima – Laciju i Juventusu.

Sa ovakvim Lukakuom sve je dostižno.

"Sve je to zasluga saigrača i trenera. Kada sam došao u Italiju znao sam koliko je teška liga za napadača. Mnogo su mi svi pomogli", objasnio je Lukaku, čijih 17 golova u Seriji A deluje daleko više nego u nekoj drugoj, takođe vrhunskoj.

Kažemo vrhunskoj jer se italijanski fudbal polako vraća. To je pokazao i veliki milanski derbi u nedelju.

Miloš Simanović (Twitter)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: