Bobi se još traži, Fila silna protiv "Kralja" i neverovatni Dončić

Košarkaši Filadelfije 76ers pobedili su pred domaćom publikom Los Anđeles Lejkerse rezultatom 143:120.

Izvor: PT

Nedelja, 10.02.2019.

23:51

Bobi se još traži, Fila silna protiv
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

Boban Marjanović dobio je priliku i na ovom susretu kao zamena za prvog centra ekipe Džoela Embida.

Kao i u debiju Bobana i na ovom meču videlo se da se srpski košarkaš i dalje traži na terenu i da će biti potrebno vreme da mu Fila pronađe pravu ulogu.

Marjanović je izgledao malo izgubljeno na terenu, nisu se igrale akcije za njega i nije mogao da bude onoliko efikasan kao što je bio slučaj u prethodnim ekipama. Ipak, za razliku od tog perioda, Bobi sada konstantno dobija minute i sigurno će u jednom trenutku "kliknuti" sa ostatkom ekipe.

Centar reprezentacije Srbije odigrao je 13 minuta, a meč je završio sa učinkom od 10 poena, jednog skoka i jedne asistencije.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džoel Embid sa 37 poena i 14 skokova, Tobajas Heris je ubacio 22, odnosno Džej Džej Redik 21.

Lebron Džejms nije imao baš najbolje veče, Fila ga je sjajno čuvala i na kraju je postigao 18 poena, a uz to je imao 10 skokova i devet asistencija. Kajl Kuzma bio je neverovatan sa 39 poena, Mekgi je postigao 21, a Ingram 19.

76ersi ostvarili su 36. pobedu u sezoni, dok su Lejkersi pretrpeli 28. poraz. Dalas Maveriksi pobedili su posle velikog preokreta Portland Trejlblejzerse sa 102:101.

Mavsi su poslednji period igre dobili sa 24:9, a najzaslužniji za to bio je sjajni Luka Dončić. Mladi Slovenac postigao je čak 13 poena u poslednjih dvanaest minuta.

Na kraju Dončić je meč završio sa 28 poena, devet skokova i šest asistencija, uz 9/20 iz igre. Pratili su ga još Tim Hardavej junior sa 24 poena, Pauel sa 13 i Fini Smit sa 11.

U poraženom sastavu Demijan Lilard je postigao 30 poena, dok je centar Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić za svega 21 minut ostvario dabl-dabl (18p i 10sk).

Dalas je ostvario 26. pobedu, dok je Portland pretrpeo 22. poraz.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: