Preminula Zvezdina legenda Dušan Staja Nikolić

Zvezdašku javnost potresla je vest da je životnu bitku u 65. godini izgubio legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Staja Nikolić.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Nedelja, 16.12.2018.

17:28

Preminula Zvezdina legenda Dušan Staja Nikolić
Foto: FK Crvena zvezda

Nekadašnji vezni igrač, osim u dresu crveno-belih, trag je ostavio i kao trener, kroz rad sa biserima kluba iz Ljutice Bogdana, a uz svoju Zvezdu ostao je do poslednjeg dana kao aktivan član sekcije veterana.

Odlazak čuvenog fudbalskog "arhitekte" nikoga nije ostavio ravnodušnim, a višedecenijskog prijatelja, uz bujicu emocija, prisetio se Vladimir Petrović Pižon.

"Svi smo pogođeni odlaskom našeg druga. Rođeni smo u istom gradu, odlično smo se poznavali i fenomenalno družili još od omladinskih dana. Proveli smo godine igrajući zajedno u prvom timu. Od njega sam, kao dve godine starijeg, video šta znači zalagati se za dres i grb. Bio je veliki borac, odan Zvezdi koju je neizmerno voleo. Krenuo je i završio fudbalski put u voljenom klubu, do poslednjeg dana bio je među saigračima iz najranijeg perioda karijere", prisetila se četvrta Zvezdina zvezda.

Osim u Crvenoj zvezdi, Staja je trag ostavio i u kolevci fudbala, Engleskoj, gde je nosio dres Boltona, a jednu sezonu igrao je i mali fudbal za Kosmos.

"Nadimak Staja dobio je po Nobiju Stajsu, igraču koji je igrao slično njemu, čvrsto, oštro... Dušan je bio fenomenalan fudbaler i još bolji čovek, njegov fudbalski život i put primer je današnjim generacijama, a smrt je nenadoknadiv gubitak za sve nas koji smo ga poznavali", rekao je Petrović.

Opelo će se održati u ponedeljak, 17. decembra, na Novom groblju u Beogradu od 14 časova, a sahrana je zakazana za 14:30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: