Salah bacio Romu na kolena, Liverpul ispustio nokaut!

Fudbaleri Liverpula pobedili su Romu 5:2 (2:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 24.04.2018.

19:30

Salah bacio Romu na kolena, Liverpul ispustio nokaut!
Foto: Getty images

"Redsi" su imali skoro overenu kartu za finale jer su vodili 5:0 na 20 minuta pre kraja, ali su upropastili fantastično veče u roku od pet minuta.

Tim Jirgena Klopa je prosto pregazio rivala u prvih 70 minuta igre, ali je prerano popustio pritsak i dozvolio Italijanima da u finišu izbore rezultat koji Barseloni nije bio dovoljan za trijumf četvrtfinalu takmičenja.

"Redse" je na korak od finala elitnog takmičenja doveo Mohamed Salah sa po dva gola i asistencije, međutim, domaćin je u finišu poklonio Rimljanima nadu pred revanš.

Egipćanin je odigrao najbolji meč u već spektakularnoj sezoni i već u prvom poluvremenu sa dva gola razbio "Vučicu".

Rimljani su se deprimirali nakon toga i odigrali očajno u drugom poluvremenu, u kojem Salah sa dve asistencije, za Sadija Manea i Roberta Firmina nokautira Romu.

Dvadesetak minuta pre kraja Firmino postiže drugi gol za impresivnih 5:0, ali engleski velikan uspeva da u roku od pet minuta upropasti sve.

Klop prerano izvodi iz igre Salaha i to je skupo koštalo Liverpul. Desetak minuta pre kraja Edin Džeko koristi sjajnu asistenciju Naingolana, beži Lovrenu i uspeva da prevari Karijusa za 5:1.

Samo pet minuta kasnije Roma se potpuno vratila u život. Posle šuta Naingolana lopta je pogodila u ruku Milnera u kaznenom prostoru Liverpula.

Rezervista Dijego Peroti nije podlegao pritisku, vara Karijusa sa sa bele tačke i smanjuje na 5:2. Podsetimo, Roma je u četvrtfinalu LŠ izgubila u Barseloni 4:1, ali je na Olimpiku pobedila 3:0 i stigla do naredne runde.

Tok meča mogli ste da pratite u našem Live blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

302 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: