Mane i tim kao nekad Diop i drugovi, Senegal na SP

Fudbaleri Senegala su pobedili Južnu Afriku u gostima sa 2:0 i kolo pre kraja obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Izvor: MLJ

Petak, 10.11.2017.

20:47

Mane i tim kao nekad Diop i drugovi, Senegal na SP
YTSS / Goals & highlights

Sećate li se El Hađi Dijufa i Papa Buba Diopa? Oni koji su gledali Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji 2002. ova dva imena su i dalje odlično poznata.

Od njihove generacije Senegalci čekaju plasman na Mundijal, a prethodni put kada su učestvovali već na startu su šokirali Francusku sa 1:0. Predvodnik nove generacije je igrač Liverpula Sadio Mane.

Mane je bio najzaslužniji i za pobedu u Polokvaneu, a jedan momak koji je pre 15 godina igrao na Mundijalu u Aziji, sledeće godine ide na još jedno SP, s tim što će Aliju Sise ovoga puta to učiniti kao selektor.

Prvi gol delo je Dijafra Sakoa u 12. minutu. Mane je fanstastično asistirao, a Sako lepo postavio nogu i plasirao je u protivničku mrežu. Maneu se u 39. minutu nije dalo da postigne gol, ali se posle njegovog šuta i odbrane Kunea, lopta od Mhizea odbila u mrežu i Senegal je do kraja sačuvao prednost i pobedio.

Senegalci u utorak igraju protiv Južne Afrike pred svojim navijačima meč bez pritiska jer su sa 11 bodova, pet bodova ispred Burkine Faso, a isti broj bodova imaju i Zelenortska Ostrva. Domaćini pretprošlog Mundijala, Južnoafrikanci poslednji su u grupi sa četiri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: