Četvorica iz srpske lige žele na NBA draft

Četiri košarkaša koja igraju za srpske timove prijavljena su za ovogodišnji NBA draft. Trojica su iz Mega Leksa, a jedan iz Crvene zvezde.

Izvor: M.LJ.

Sreda, 26.04.2017.

15:43

Četvorica iz srpske lige žele na NBA draft
Getty Images

Boriša Simanić je jedini potencijalni NBA ruki iz redova šampiona ABA lige, a Vlatko Čančar, Alfa Kaba i Kostja Mušidi čine potencijalnu draft trojku iz Mega Leksa.

Simanić ima 19 godina, visok je 208 centimetara i igra na mestu krilnog centra. Za Zvezdu je u ABA ligi ove sezone prosečno beležio 3 poena, 1,3 skoka i 0,3 blokade po utakmici.

"Trojka" iz Mega Leksa pokrivaju tri pozicije na parketu. Mušidi (18) je nemački bek, Čančar (20) je slovenački krilni igrač, a Kaba (20) francuski krilni centar.

Vlasnik Mega Leksa i menadžer Miško Ražnatović kratko je za B92 prokomentarisao da je još vrlo rano govoriti o projekcijama i pozicijama koje bi igrači Mega Leksa mogli da zauzmu na draftu.

Više o tome će se znati krajem maja kada se svede spisak igrača, a do tada je ovaj spisak podložan promenama i odustajanjima igrača. Od ukupno 182 prijavljena igrača do sada, sedmorica igraju za klubove iz ABA lige.

Osim navedene četvorice, tu su Aleksa Ilić iz Budućnosti, Lovro Mazalin iz Zadra i Nik Slavica iz Cibone. Njima bi od momaka sa ovih prostora mogli da se pridruže i Luka Božić iz KK Zagreb i Leo Čizmić koji igra za Sevilju.

Najveći broj košarkaša, koji su do sada podneli prijave za učešće na draftu,  137, je sa američkih univerziteta, a 45 je sa ostalih kontinenata.

U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu sa različitim uspehom i ulogama poslednjih godina igra više igrača sa Balkana. Među njima je i nekadašnji igrač Mege, Nikola Jokić, kandidat za igrača koji je najviše napredovao u NBA ali i kandidat za rukija godine Dario Šarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: