Danilo Grujić sudi "večiti" derbi

Sudija Danilo Grujić deliće pravdu na predstojećem 154. "večitom" derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 15.04.2017.

12:38

Danilo Grujić sudi
Foto: Getty images

Omraženi beogradski rivali sastaju se u utorak od 17:30 na stadionu "Rajko Mitić", u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Grujiću će asistirati Milan Mihajlović i Uroš Stojković, na "osetljivim" pozicijama iza golova stajeće Srđan Jovanović i Aleksandar Vasić, dok će pored terena da "dežura" Srđan Milutinović. Delegat je Časlov Lukić, a posmatrač Zoran Petrović.

Ima iskustvo sa derbija, delio je pravdu 26. novembra 2011. u pobedi Partizana sa 2:0, golovima Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića, u meču u kojem je Evandro promašio penal, a koji je Grujić svirao nakon što je lopta pogodila u butinu Nemanju Rnića.

On je pred taj meč u medijima i na društvanim mrežama označen kao "partizanovac".

Ove sezone je po dva puta sudio i jednima i drugima – Zvezdi protiv Radnika u Surdulici (2:1) i nedavno u preokretu protiv Vojvodine u Novom Sadu (3:2), a Partizanu takođe na gostovanju kod "lala" (0:0), te u Lučanima protiv Mladosti (2:0).

Grujić ima 37 godina, a od 2012. ima značku UEFA i FIFA. Četiri puta je sudio međunarodne mečeve u kvalifikacijama za EP i SP, poslednji u martu 2016. između Crne Gore i Belorusije (0:0).

Crveno-beli imaju tri boda više od crno-belih, pa gosti iz Humske moraju da pobede ako žele da preuzmu titulu šampiona najvećem konkurentu.

Biće to treći duel "večitih" ove sezone, u prvom je Partizan slavio na svom terenu 1:0, dok je početkom marta bilo 1:1 u drugom susretu na "Mitiću".

Na tom susretu pravdu je delio Majo Vujović, koji je sa pomoćnicima napravio katastrofelnu grešku prilikom vodećeg gola Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: