Kajri čuva Klivlend, Vestbruk bez asistencije

Kajri Irving je ponovo spasao Klivlend, dok je Oklahoma doživela debakl protiv Memfisa, u mečevima NBA lige u noći između četvrtka i petka.

Izvor: ÐN

Petak, 30.12.2016.

09:00

Kajri čuva Klivlend, Vestbruk bez asistencije
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Kavalirsi su imali veliku prednost, ali su slavili u neizvesnoj završnici rezultatom 124:118, a Grizlisi su ’pojeli’ Tander sa 114:80.

Aktuelni šampion ušao je u poslednjih 12 minuta sa 18 poena prednosti, kada su Seltiksi krenuli da pogađaju u serijama i uhvatili priključak.

U finišu je Irving imao nekoliko odličnih poteza – krađa, polaganje i asistencija za Lebrona Džejmsa, a iako je dvadesetak sekundi pre kraja bilo samo pola koša razlike (119:118), domaćin je sa penala rešio pitanje pobednika.

Upravo je Irving bio najbolji pojedinac meča sa 32 poena, 5 skokova i 12 asistencija, dok su i druga dva člana „velike trojke“ upisali po dabl-dabl. Kevin Lav je dodao 30 poena i imao 15 skokova, a Džejms se zaustavio na 23 poena, 8 skokova i 11 asistencija.

Kod Seltiksa najbolji je bio Ajzea Tomas sa 31 poenom i 9 uspešnih dodavanja, ali ga je pratio jedino Ejveri Bredli koji je dodao 23. Rasel Vestbruk nije bio na nivou iz prvog dela sezone i to je glavni razlog katastrofe Oklahome protiv Memfisa. Bio je najefikasniji u svom timu sa 21 poenom (6-19 iz igre), uz 5 skokova i bez ijedne asistencije. Međutim, završio je meč u trećoj četvrtini, dobio je dve tehničke zbog raspravljanja sa sudijama, automatski i isključujuću.

Gosti su se držali u prvoj četvrtini, ali je već na poluvremenu bilo +16 za ’Grizlije’. Domaćin se nije zaustavljao i na kraju naneo debakl protivniku. Odličan je bio Mark Gasol sa 25 poena, 8 skokova i 5 rampi, a pratili su ga Troj Denijels sa 22 i Zek Rrendolf sa poenom manje. Zanimljivo je bilo u Šarlotu, gde su Hornetsi bili bolji od Majamija 91:82, uz odličnu partiju Kembe Vokera i 22 poena. Na drugoj strani Džoš Ričardson je postigao 20 poena, a Goran Dragić je odigrao mnogo slabije i imao učinak od 5 poena, 8 asistencija i 3 skoka. Dalas je dobio Los Anđeles Lejkerse sa 101:89, najviše zahvaljujući odličnoj trećoj četvrtini koju je u svoju korist rešio rezultatom 31:13. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vesli Metjuz sa 20 poena, tri više od Herisona Barnsa kojem je jedan skok falio za dabl-dabl.

Kod Jezerdžija, koje su doživele peti poraz u poslednjih šest mečeva, istakli su se Džulijus Rendl sa 18 i Nik Jang sa 17 poena. Toronto je doživeo novi poraz, ovoga puta od Finiksa sa 99:91, dok je Juta rezultatom 100:93 nanela 23. poraz Filadelfiji u najjačoj ligi sveta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: