Nova vest
Olimpizam

Sreda, 28.07.2021.

11:32

Bruks: Očekuje nas teška utakmica

Košarkašice Srbije u narednom duelu očekuje Španija, selekcija koju su pobedile u četvrtfinalu nedavnog Evropskog prvenstva.

Izvor:

Autor:

Bruks: Očekuje nas teška utakmica
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ističu da znaju težinu izazova koji je pred njima.

"Znamo da nas kao i uvek čeka izuzetno teška utakmica protiv Španije. Moramo da izvučemo pouke iz duelu sa njima na Evrobasketu, kao i prve utakmice na olimpijskom turniru protiv Kanade. Španija je motivisana i biće spremna da kazni svaku našu grešku. Verujemo u našu igru i pripremu za tu utakmicu. Spremne smo da odigramo svih 40 minuta na visokom nivou, jer će to biti jedini način da ih pobedimo i u Tokiju", istakla je kapitenka Jelena Bruks za sajt KSS.

Nevena Jovanović je saglasna da je ključ duela protiv Španije u dobroj pripremi i fokusu.

"Veoma dobro poznajemo snagu Španije, pogotovo sa dve igračice koje nisu bile u sastavu na Evropskom prvenstvu. Biće sigurno veoma motivisane, jer smo ih u Španiji pred domaćom publikom izbacile iz borbe za medalju. Nama ostaje da ponovimo sve one dobre stvari i ispravimo greške iz tog četvrtfinalnog duela na Evrobasketu, kako bi došle do prilike da upiaaemo joaa jednu pobedu", rekla je Jovanović.

U drugom duelu u ovoj grupi, od 3 sata ujutru se sastaju poraženi iz prvog kola – Kanada i Koreja.

Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji postala šampiona Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

10 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu