"Favoriti za Zlatnu loptu smo Ronaldo, Varan, Modrić i ja"

Najbolji mladi francuski fudbaler Kilijan Mbape ne vidi Argentinca Lionela Mesija u užem krugu kandidata za Zlatnu loptu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2018.

18:52

Foto. Getty Images

Kada bi mladi Francuz sastavljao izbor pet najboljih fudbalera u tekućoj godini, po prvi put u poslednjih desetak godina bi taj izbor prošao bez Mesija.

"Favoriti za osvajanje Zlatne lopte? Kristijano Ronaldo, Luka Modrić, Rafael Varan i ja", rekao je Mbape na pitanje o svojim favoritima za prestižno priznanje.

On je na Mundijalu odigrao odlično i dao je četiri gola, uključujući i jedan Hrvatskoj u finalu. Sa reprezentacijom je osvojio titulu prvaka sveta, a Luka Modrić je bio najbolji igrač Mundijala.

Ronaldo je sa Portugalom ispao u osmini finala od Urugvaja 1:2, baš kao i Lionel Mesi s tim što je Argentinu eliminisala Francuska 4:3.

U prilog Portugalcu ide što je osvojio i treći trofej prvaka Evrope sa Real Madridom pre selidbe u Juventus, dok su Mbape i njegov PSŽ stali u osmini finala (1:3, 1:2) od kasnijeg prvaka Evrope.

Mesi i Barselona su ispali u četvrtfinalu Lige šampiona od Rome posle istorijskog preokreta "Vučice". Možda najviše aduta da osvoji Zlatnu loptu stoga ima Modrić koji je osvojio i 'ušati' trofej sa Realom i igrao je u finalu Svetskog prvenstva sa Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: