Milorad Čavić

Milorad Čavić je jedan od najvećih aduta srpske ekspedicije u Pekingu. Momak koji je rodjen u Anahajmu u Kaliforniji 1984.godine prirastao je mnogima za srce u Srbiji , više nego brojni sportisti koji su rodjeni u ovoj zemlji, ne samo zbog svoje odluke da pliva i donosi medalje Srbiji, već i gestovima pored bazena.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2008.

12:10

Default images

Da izrasta u velikog šampiona videlo se još na prestižnom Berkliju, školi koja osim vrhunskog školovanja daje i jedan od najboljih plivačkih programa u SAD. Trenirao je kod Majka Botoma koji je «stvorio» mnoge šampione. U SAD je kao student već oborio rekord na 100 jardi leptir stilom.

Mnoge obrve u zemlji za koju ga vezuje samo poreklo, podigao je osvajanjem zlatne medalje (delfin) na EP u malim bazenima u Dablinu uz svetski rekord.

Od tada počinje njegova vladavina u malim bazenima, jer je 2006 u Helsinkiju odbranio titulu na 100 leptir, a godinu dana kasnije u Debrecinu ponavlja uspeh iz Irske i Madjarske. 2008.godinu pamtiće po tri detalja. Osvojio je zlato na EP u disciplini 50 leptir, ali je zbog majice «Kosovo je Srbija» nerazumno izbačen sa šampionata.

Drugi detalj je svakako pomoć države i firmi koje su napokon prepoznale i odlučile da finansijski stanu iza njega. Treće su Olimpijske igre... Sada već predstavlja svetski vrh, posebno u trkama leptir stilom, i ne bi bilo nikakvo iznenadjenje da se vrati u Srbiju kao osvajač medalje...Šta god uradio, ovu zemlju je već mnogo zadužio...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: