Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 10.05.2018.

15:33

Sportske igre mladih nastavile karavan krstarenje po Srbiji

Posle Požarevca, Petrovca na Mlavi i Zaječara, Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih osvojio je i Sokobanju.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Sportske igre mladih nastavile karavan krstarenje po Srbiji
Foto: Sportske igre mladih

Tražilo se mesto više na tribinama, na otvorenim terenima u centru. Igre su svečano otvorili Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije i Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja. Baklja je upaljena, konfete su izazvale oduševljene kod svih a onda su usledila takmičenja.

"Nema ništa lepše nego videti ovoliko dece na jednom mestu. Ponosan sam na njih i siguran da će pobednici na najbolji način predstavljati Sokobanju na velikom državnom finalu u Beogradu u julu mesecu. Svečano otvaranje je zaista bilo lepo i ovakvi skupovi se pamte. Hvala Sportskim igrama mladih što su se odlučile da na svojoj mapi stave i Sokobanju", istakao je predsednik opštine Sokobanja, Isidor Krstić.

Bilo je odlično i u Zaječaru. Na platou ispred zaječarske Hale sportova na Kraljevici, održane su Igre za grad Zaječar. U nekoliko sportskih disciplina takmičili su se mališani iz cele Timočke Krajine. Na početku takmičenja, mladi sportisti i sudije, položili su zakletvu prijateljstva a baklju je doneo šahista Dušan Basalić, koji se ranije već takmičio u Splitu. Svima je sreću na borilištima kao i puno osmeha i druženja poželela predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović.

"Nama je zaista zadovoljstvo da se i ove godine družimo u Zaječaru sa vama. Imamo lepa iskustva i mnogo vaših drugara iz Zaječara je već do sada bilo na velikom Međunarodnom finalu u Splitu. Sigurna sam da mnogi od vas već znaju da Sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece i upravo za tu svu saradnju svih naših mališana i druženje na teritoriji čitavog regiona", poručila je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Poželevši deci i njihovim nastavnicima prijatan boravak u Zaječaru pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković istakao je na ceremoniji svečanog otvaranja Sportskih igara mladih da je Zaječar grad sporta i dodao.

"Zaista predivan događaj. Mladi iz Zaječara i okolnih mesta su se pre svega družili a onda i takmičili. Želim da vam kažem da su ove Sportske igre mladih pre svega zadatak da steknete neka nova prijateljstva i nova poznanstva, samim tim što se finalni deo održava na prostorima bivše Jugoslavije. Želim da se zahvalim i Vladi Srbije pod čijim pokroviteljstvom se i održava ova manifestacija. Nadam se da će se neka deca iz Zaječara izboriti na Državnom finalu za put u Split. Ali pre svega najvažnije je da upoznaju nove drugare i bave se sportom", istakao je Stanković, koji je nekada bio uspešni rukomentni golman i direktor reprezentacije Srbije u ovom lepom sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

5 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

5 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu