Dan IV: Samo rukometaši zakazali

Četvrtog dana Olimpijskih igara srpski olimpijci borili su se u šest sportova, a jedini su zakazali rukometaši.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

10:22

Default images

Odbojkaši su slavili protiv Tunisa sa 3:1, četverac je trijumfovao u repesažu, a Đoković je prepustio samo tri gema Endiju Rodiku.

Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić plasirali su se u četvrtfinale u konkurenciji dublova pošto su savladali Kanađane Nestora i Pospišila sa 2-1 u setovima a rukometaši su izgubili od Hrvatske sa 31:23.

Vaterpolisti su pobedili Veliku Britaniju, a Velimir Stjepanović je u finalu na 200 metara delfin zauzeo šestu poziciju.

20.56 Stjepanović šesti, zlato Le Klosu

Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je šestu poziciju u finalnoj trci na 200 metara delfin stilom na Olimpijskim igrama u Londonu u vremenu 1:55.07.

Zlatnu medalju osvojio je Južnoafrikanac Čad le Klos u vremenu 1:52.56, drugi je bio Amerikanac Majkl Felps sa pet stotinki zaostatka, dok je bronzana medalja pripala Japancu Takešiju Matsudi u vremenu 1:53.21

18.49 Rukomet: Ubedljiv poraz od Hrvata

Rukometaši Srbije zabeležili su i drugi poraz na Olimpijskim igrama u Londonu – u okviru drugog kola B grupe bolja je bila Hrvatska sa 31;23 (13:9). Primarni uzrok poraza, kao i u prvom meču sa Špancima, jeste veliki broj tehničkih grešaka, ali i nedostatak kontri i igre po krilima. Sledeći meč ekipa Veselina Vukovića igra u četvrtak sa Danskom. Naš tim prolaz u četvrtfinale najverovatnije će tražiti u mečevima sa Mađarskom i Južnom Korejom.

Izveštaj sa meča pročitajte ovde.

12.19 Odbojkaši došli do prve pobede

Beta
Posle poraza na startu takmičenja u Londonu od Sjedinjenih Država, srpski odbojkaši su protiv Tunisa zabeležili pobedu sa 3:1, posle 99 minuta igre.

Naš tim je u prva dva seta odigrao odlično, pre nego što je usledio pad u njihovoj igri, ali su se u četvrtom setu vratitli i zasluženo trijumfovali.

U narednom kolu, izabranici Igora Kolakovića igraju protiv Nemačke, u četvrtak od 10.30 po srednjeevropskom vremenu.

11.14 Četverac u polufinalu kroz repesaž

Beta
Srpski četverac u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić uspeo je da se domogne polufinala Olimpijskih igara u Londonu kroz repesaž.

Naš četverac je bio sjajan u borbi za preostala mesta u polufinalu, poveo je od starta trke i na kraju zabeležio najbolje vreme, od 6:01.97 minuta.

Vasić, Jagar, Vuković i Đerić sada imaju dan pauze, pred polufinale, koje je zakazano za četvrtak. Borba za medalju zakazane su za subotu.

21.00 Novak odličan protiv Rodika, Janko i Nenad u 1/4 finalu

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Endija Rodika sa 6:2, 6:1 u jednom od svojih najboljih mečeva ove sezone, a u osmini finala čeka ga Lejton Hjuit.

Uspešan je bio i srpski dubl Zimonjić/Tipsarević, koji se plasirao u četvrrtfinale pobedom nad Kanađanima Nestorom i Pospišilom 6:4, 6:7, 11:9.

Izveštaj sa duela Đoković - Rodik pročitajte ovde, a sa meča dublova ovde.

20.11 Vaterpolisti lagano sa VB

Vaterpolisti Srbije pobedili su Veliku Britaniju sa 21:7 (3:3, 7:2, 6:1, 5:1) u drugom kolu B grupe Olimpijskih igara i tako su zabeležili i drugi trijumf. U sledećoj rundi ’delfini’ u četvrtak od 15.10h igraju sa Crnom Gorom. Naši nisu počeli meč punim intenzitetom, Britanci su se držali do 5:5, a onda je Srbija pojačala ritam i bez problema ostvarila ubedljivu pobedu.

Izveštaj sa meča pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: