Nova vest
Košarka

Sreda, 02.04.2014.

22:52

Simonović: Pobeda svih nas

Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović izjavio je da je pobeda nad Uniksom trijumf svih – tima, uprave i navijača.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Pred Budiveljnik se digla mnogo velika tenzija, kao da je totalna katastrofa ako ne prođemo. Uspeli smo i to da iznesemo, a sada smo uz neverovatnu energiju sa tribina uspeli da prelomimo ovaj meč. Uvek igramo jako odbranu, u drugom poluvremenu smo prelomili dosta mečeva, oni su se malo povukli i publika je krenula... Kao što je trener Budiveljnika rekao – ’i sekretarica je bila protiv nas".

Zvezda je pobedila Uniks sa 63:52 u prvoj utakmici polufinala Evrokupa.

"Ovo je zajednička pobeda – tima, uprave i navijača, hvala svima.Izuzetno teška utakmica, uvek ima mnogo nervoze kada je završnica i zato su to obično mečevi sa malim brojem poena. Odbrana je u takvim uslovima najvažnija, a mi smo je odigrali perfektno. U drugom poluvremenu dali su nam 19 poena, fenomenalno je svesti ovakvu ekipu na tako mali broj", kaže Simonović.

Iako crveno-beli imaju solidnu prednost, finale je još daleko.

“Uniks je ozbiljna ekipa, kod kuće je to totalno druga stvar. U današnjoj, brzoj košarci 11 razlike se lako stiže, dva poseda i meč je već otvoren. Sada ćemo da se oporavimo, u domaćoj ligi da podelimo minute. Spremićemo se za revanš – ponovo će biti ključ dobra odbrana, ne smemo da branimo prednost, nego da igramo. Nadam se da, uz malo sreće, možemo da izborimo prolaz. Izginućemo za svaku loptu, nadam se da će nam se vratiti što maltene za jednu loptu nismo prošli u Top 16“, zaključio je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu