Nova vest
Košarka

Sreda, 17.01.2018.

23:25

EK: Mačvan blizu dabl-dabla, "ol-araund" Jović

Košarkaši Darušafake, Bajerna, Budućnosti, Torina i Asvela zabeležili su pobede kao domaćini u mečevima trećeg kola Evrokupa.

Izvor: AK

Autor: AK

EK: Mačvan blizu dabl-dabla,
Foto: StarSport

U Grupi E, Darušafaka je lako savladala berlinsku Albu 82:70 za treću pobedu u nizu. Šestorica igrača turskog tima su imala dvocifren učinak, a nejefikasniji bio je Skoti Vilbekin sa 15 poena.

U ekipi Albe srpski košarkaš Stefan Peno je ubacio tri poena uz isto toliko asistencija i dva skoka, ali je imao i tri izgubljene lopte.

U Grupi F, Bajern je savladao Zenit 95:78, dok je Torino nadigrao Lijetuvos Ritas 83:77. Oba tima imaju po dve pobede.

Bajern našeg selektora Aleksandra Đorđevića predvodio je Devin Buker sa 27 poena i pet asistencija, dok je odličan bio i Milan Mačvan sa 14 poena uz devet uhvaćenih lopti.

Stefan Jović je retko šutirao, postigao je tek četiri poena, ali je zato imao šest asistencija u pet uhvaćenih lopti. U ruskom timu najefikasniji je bio Kajl Kjurik sa 31 poenom, dok je Marko Simonović ubacio šest uz dva skoka.

Torino je zamalo prokockao 18 poena prednosti iz prvog poluvremena, a u novoj pobedi blistao je Lamar Paterson sa dabl-dablom od 21 poena i deset skokova.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Saša Vujačić sa 21 poenom, dok se kod gostiju iz Litvanije istakao Rokas Deidraitis sa 20.

U Grupi G Budućnost je lako pobedila italijanski Trento 79:66, za drugu uzastopnu pobedu. Tim Aleksandra Džikića predvodili su Kajl Gibson sa 17, Nikola Ivanović sa 16 i Nemanja Gordić sa 13 poena.

Slavlje domaćina pokvarili su navijači koji su vređali Ivanovića posle utakmice.

"Nemam reči. Čuo je i on uvrede. Čovek je u šoku", kazao je Džikić.

ASVEL je takođe u "seriji" u Grupi H, posle ubedljivih 92:78 u francuskom obračunu sa Limožom. Najefikasniji u timu Tonija Parkera bio je Deril Votkins sa 17 poena i sedam skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu