Nova vest
Košarka

Sreda, 15.02.2017.

11:11

EL: Zvezdin tandem u konkurenciji za najdefanzivca

Evroliga je objavila listu kandidata za nagradu namenjenu najboljem defanzivcu sezone, a među imenima su Čarls Dženkins i Branko Lazić.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: Zvezdin tandem u konkurenciji za najdefanzivca
Starsport

Uz tandem bekova Crvene zvezde za ovu nagradu boriće se Ekpe Judo, Kostas Papanikolau, Kajl Hajns, Tajler Hanikat i Kem Birč.

„Dženkins je sa 2,05 ukradene lopte po utakmici najbolji u Evroligi u toj kategoriji. Čak i kada ne krade lopte, njegov pritisak na protivnika na početku poseda konstantno umanjuje vreme Zvezdinim rivalima za napad, pa crveno-beli primaju samo 74,6 poena po meču“, stoji u opisu Dženkinsove kandidature.

Branko Lazić godinama unazad važi za jednog od najboljih defanzivaca Evrolige.

„U eri u kojoj se ističu igrači sa velikim napadačkim brojkama, odbrambeni igrač an perimetru može da napravi veliku razliku, baš kao što Lazić radi za Zvezdu ulazeći sa klupe. Sedmi je po ukradenim loptama, ali to ne prikazuje u dovoljnoj meri koliko Lazić otežava protivnicima posao u napadu. Priča da vam se dobar odbrambeni igrač ’uvuče pod kožu’ u potpunosti odslikava Lazićevu odbranu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu