Partizan mt:s slavio u Ljubljani

Košarkaši Partizana mt:s pobedili su Olimpiju u Ljubljani 86:82, i vratili se na prvu poziciju na tabeli ABA lige.

Izvor:

Ponedeljak, 19.11.2012.

20:28

Default images

Tešku borbu dva Evroligaša odlučila je mirnija igra prvaka Srbije u završnici i poeni, do tada neubedljivog, Drua Gordona.

Trinaest poena za Partizan mt:s postigao je Vladimir Lučić, po 12 Dejan Musli i Gordon, a još šestorica košarkaša 'crno-belih' završili su sa sedam ili osam poena. U domaćem timu partiju sezone odigrao je Jaka Blažič, meč je završio kao najefikasniji sa 22 poena.

Obe ekipe su dosta nervozno ušle u meč, tako da su uvodni trenuci meča protekli uz dosta grešaka. Međutim, Partizan se vrlo brzo stabilizovao i najviše zahvaljujući odličnom kapitenu Vladimiru Lučiću prvu četvrtinu okončao sa plusom .

Naime, mladi reprezentativac 'crno-belih' postigao 11 od ukupno 21 poena svoje ekipe. Sa druge strane, domaći su tek u drugom delu prve četvrtine počeli da igraju i da polako hvataju ritam i priključak.

Kod 'zmajčeka' su se istakli Bejns sa 5 i Murić sa 4 poena. Prepelić je trojkom u poslednjem minutu doveo svoju ekipu na minus 2 -19:21.

Dva minuta druge deonice igralo se ravnopravno, Partizan je poenima Anđušića i Lučića stigao do plus šest a domaći košarkaši su korak gubili brojnim promašajima sa linije slobodnih bacanja.

'Krađa' Bertansa pa još dva poena Letonca, dobra igra Milutinova i Anđušića doneli su Beograđanima velikih 42:28 u osmom minutu druge četvrtine.

I pored par grešaka u napadu i brojnih faulova visokih igrača 'crno-belih' Partizan je do poluvremena stigao do solidne prednosti - 48:38.

Lučić je sa 13 poena najefikasniji, sedam je postigao Anđušić, po šest Milutinov, Musli i Gordon. Problem bi u nastavku mogao da predstavlja veliki broj ličnih grešaka visokih igrača, Milutinov ima četiri 'penala', Musli i Gordon po tri, Gagić dva.

U domaćem timu Jaka Blažič postigao je devet poena, Prepelič i Bejns po sedam. Filipovski nema problema sa faulovima svojih igrača, u prvih 20 minuta Partizanu je suđeno 19, Olimpiji deset.

Partizan je nervozno počeo drugo poluvreme, skoro dva minuta 'crno-beli' su bili bez postignutog poena ali je dobra odbrana sprečila Ljubljančane da se ozbiljnije približe.

Već u trećem minutu drugog poluvremena Gagić je 'zaradio' treću ličnu grešku, u sledećem napadu i kapiten Lučić došao je do trećeg prekršaja. 'Prazninu' pod košem domaći tim počeo je da koristi i u četvrtom minutu nastavka stigao na -6. Vesterman je svojom prvom trojkom, četvrtom za ekipu Partizana, vratio devet poena prednosti ali je na drugoj strani Pejdž ubacio 2+1 za novih šest poena razlike - 47:53.

Za domaće je pogodio raspoloženi Pejdž i stigao do 11 poena, a sudije, od početka utakmice 'lake na pištaljci' dosudile su u pola minuta tehničku grešku Filipovskom i četvrtu ličnu grešku Vladimiru Lučiću.

Trojkom Blažiča domaćin je stigao do -5, za tri je pogodio i Klemen Prepelič i Partizanovi loši minuti kažnjeni su topljenjem prednosti - 55:57, tri i po minuta do kraja treće četvrtine.

Milosavljević je pogodio težak šut za 59:55, a Dru Gordon serijom grešaka 'krunisanom' nesportskim faulom pružio priliku domaćem timu da dođe do minimalnog zaostatka, 59:58 za Partizan, 1.41 do kraja treće deonice.

Gordon je za 23 minuta na parketu stigao do indeksa korisnosti - 0.

Prepeličeva trojka značila je i prvo vođstvo Ljubljančana u nastavku - 61:60. Gordić je 'sa penala' vratio prednost 'crno-belima' , Blažič doneo vođstvo Olimpiji a Musli sa sirenom pogodio za 63:64.

U poslednju četvrtinu Partizan ulazi sa poenom prednosti i trojicom igrača sa po četiri lične greške, 'na ivici' su Milutinov, Lučić i Gordon.

Musli je postigao prve poene u poslednjoj četvrtini, dosta grešaka i promašaja za ukupnih 4:4 u tri minuta.

Usledili su poeni Gordića pa Milosavljevića za prednost Partizana - 72:67, 5.34 pre kraja meča. Musliju je suđen četvrti prekršaj, pridružio se Milutinovu, Lučiću i Gordonu. U sledećem napadu i Gagić je dobio četvrtu ličnu, dvadesetak sekundi kasnije i petu.

Olimpija je sa linije slobodnih bacanja stigla na 70:72, Bejns je izjednačio - 72:72.

Gordić je doneo prednost Partizanu, novi košarkaš 'crno-belih' je na parketu sve vreme posle povrede Lea Vestermana, najefikasniji igrač domaćeg tima Blažič ponovo izjednačio a Olimpija je stigla do dva poena prednosti 2.16 pre kraja.

Bejns je iskoristio činjenicu da je Gagić završio utakmicu zbog faulova, koristeći snagu relativno lako izlazio na kraj sa Milutinovim i doneo domaćoj ekipi 76:74. Gordon je izjednačio 'sa penala', u sledećem napadu Bejns je promašio a onda i napravio petu ličnu grešku.

Sudijska trojka je do 39. minuta svirala 55 ličnih grešaka i jednu tehničku, a Bertans bio siguran sa linije slobodnih bacanja za +2 - 76.78.

U poslednjem minutu Omić je napravio četvrti prekršaj a Milosavljević pogodio oba bacanja za novih +4 za 'crno-bele'. Posle krize i mini serije Ljubljančana prvak Srbije je sa šest ponea u nizu ponovo došao do prednosti.

Prepelič je posle petog faula Muslija postigao dva poena, Dru Gordon iskoristio dodavanje Gordića a Omić iz 'praznog reketa' poentirao za 80:82.

Jedini Partizanov Amerikanac je pogodio i dva bacanja i, posle loše partije, praktično rešio pitanje pobednika, 80:84. Brz i loše organizovan napad Olimpije, pa po dva poena Milutinova iz slobodnih bacanja i Omića za konačnih 86:82 za Partizan.

'Crno-beli' su sedmom pobedom stigli do prve pozicije na tabeli. Isti skor ima i Igokea.

U sledećem kolu u velikom derbiju Partizan mt:s dočekuje Cedevitu.

Union Olimpija - Partizan mt:s 82:86 (19:21, 19:27, 25:16, 19:22)

Union Olimpija: Voters 5, Rupnik, Prepelič 16, Blažič 22 (9-8, 2-1, 5-3), Raniko 2, Salin 0 (5-0 za tri), Murič 4, Bejns 16 (7sk), Bubnič, Pejdž 11, Močnik, Omić 6

Partizan mt:s: Milutinov 8 (3-3, -, 2-2), Vesterman 7 (3-0, 1-1, 6-4), Gordić 7 (3-2, -, 4-3), Lučić 13 (11-5, 2-0, 3-3, 6sk), Milosavljević 8 (4-3, 2-0, 2-2, 3sk), Gagić 4, Musli 12 (7-5, -, 2-2), Čakarević, Đekić, Gordon 12 (7-4, 1-0, 4-4, 7sk), Anđušić 7 (4-2, 2-1), Bertans 8 (4-3, 1-0, 3-2, 3sk, 3 uk.l)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: