Četvrtak, 21.10.2004.

21:32

Hemofarm lako protiv Pivovarne

Izvor: B92, Beta

Default images
Košarkaši Hemofarma pobedili su u Vršcu slovenačku Pivovarnu Laško sa 93:74 (21:21, 30:19, 27:18, 15:16), u 6. kolu Goodyear lige.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Nebojša Bogavac sa 20 poena, a odličnu partiju pružili su Jasmin Hukić sa 15 (osam skokova) i Milutin Aleksić sa 14 poena (šest skokova). Standardno dobar bio je Petar Popović sa 15 poena, uz znatno manju minutažu.

Kod gostiju Nebojša Joksimović postigao je 17 poena, koliko i Hasan Rizvić uz osam skokova. Robert Troha ubacio je 14 poena.

Poraz Hemofarma na gostovanju u Zadru ostavio je dubok trag, pa je u prvoj četvtini i Pivovarna Laško delovala kao Vrščanima ravan protivnik. Vrščani su se, međutim, na vreme osvestili, iskoristili mali pad u igri gostiju i već u drugoj četvrtini stigli do 10 poena razlike koju su kasnije samo uvećavali.

Trener Pivovarne Laško Aleš Pipan potvrdio je da je razlika u kvalitetu očigledna.

"Videlo se da je Hemofarm mnogo bolja ekipa. Hteli smo večeras da iznenadimo, ali... Mislim da ćemo bodove morati da tražimo od ekipa koje su u našem rangu", rekao je Pipan.

Trener Hemofarma Aco Petrović izjavio je da je njegova ekipa uspela da prevaziđe neopravdan strah koji je bio vidljiv u prvoj četvrtini utakmice.

"Stvari su došle na svoje mesto u drugoj četvrtini, a pre svega zahvaljujući dobroj odbrani, zagrađivanju, dobro istrčanim kontrama", kazao je Petrović.

Petrović je čestitao svom timu na vraćenom samopouzdanju posle samo jednog dana pauze od poraza od Zadra, i bez iskusnog Milenka Topića.

"Utakmice idu kao na traci. Odlično smo počeli sa 5-1 i želja nam je da tako i nastavimo. Predah ćemo potražiti izmedju utakmica sa Olimpijom i Cibonom. Četiri utakmice za sedam dana svakako je puno", zaključio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: