Četvrtak, 29.01.2015.

11:25

55: Kajrijeva partija života VIDEO

Kajri Ivring odigrao je spektakularan meč prethodne noći u NBA ligi, sa rekordom sezone od 55 poena predvodio je Klivlend Kavalirse do osme pobede u nizu.

Izvor:

Default images
Beta/AP

MVP prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva otvorio je meč sa sedam promašaja iz igre, da bi zatim ubacio čak 11 trojki i totalno nadomestio izostanak LeBrona Džejmsa.

'Stric Dru' (Uncle Drew) ubacio je i 24 od poslednjih 28 poena svoje ekipe, 16 od 20 poena Kavsa u poslednjem periodu, kao i trojku koja je srušila Portland u 'Q Areni' – na 6,4 sekundi do kraja.

Takođe, sa linije slobodnih bacanja imao je stoprocentan učinak (10/10), a posle partije života postao je skroman.

"Ovo je bio uspeh i napor celog tima", rekao je Irving.

S druge strane, povređeni Džejms je sve vreme igrao pored terena i bio prezadovoljan partijom svog kolege i velikog prijatelja, a odbio je da daje izjave kako bi fokus ostao samo na Kajriju.

"Ovo je njegovo veče", rekao je Džejms posle meča. "Upravo sam gledao jedan od najboljih nastupa u istoriji Lige od strane jednog pojedinca, a, na sve to, on je moj saigrač/ortak za trčanje/brat", napisao je 'Kralj' kasnije na Tviteru. Irving je ovom partijom oborio rekord arene u Ohaju, koji je postavio legendarni Alen Ajverson 2001. godine sa 54 ubačena poena. Srušio je i rekorde sezone Moa Vilijamsa i Kleja Tompsona, koji su ubacili koš manje, a samo mu je jedna trojka nedostajala da izjednači rekord svih vremena – koji dele Doniel Maršal i Kobi Brajant.

"On je toliko brz da ne želite previše blizu da mu priđete kada ga čuvate. Morate da kontrolišete njegov ulaz. Ja sam pokušao da mu uđem u svaki šut, kao i onaj za pobedu. Bio sam mu na 'licu', ali je pogodio neverovatan šut. Svaka mu čast", rekao je Irvingov čuvar u drugom poluvremenu Nikola Batum, a veliko bi pitanje bilo na koliko bi se poena plej Kavsa zaustavio da ga Francuz nije čuvao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: