Džordž i Hibert jači od Vizardsa

Košarkaši Indijana Pejsersa nalaze se na korak od plasmana u finale Istočne konferencije, posle treće pobede u seriji nad Vašingtonom.

Izvor: SV

Ponedeljak, 12.05.2014.

08:24

Default images

Ekipa Frenka Vogela je trijumfovala rezultatom 95:92 uz fenomenalnu partiju Pola Džordža, koji je ubacio 39 poena i upisao 12 skokova.

Sjajnu podršku je imao u “probuđenom“ Roju Hibertu (17p, 9sk), a odličnu partiju pružio je i plejmejker Džordž Hil. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Bredli Bil sa 20 poena, Trevor Ariza je upisao 16, a Džon Vol 12 poena.

Nije sve krenulo kako treba za Pejserse, iako su prvu deonicu dobili minimalnim rezultatom (27:26), u drugoj su bili u pravom nokdaunu, Vizardsi su se vratili sa 29:11, a u jednom trenutku su imali čak 19 poena prednosti.

Stvari u svoje ruke je u nastavku uzeo Pol Džordž, bio inicijator preokreta koji je najavljen u trećoj četvrtini (33:17 za Indijanu), a dogodio se u poslednjoj (24:20 za Pejserse).

Ključ trijumfa franšize iz Indijanapolisa je zaustavljanje centarskog tandema Nene Ilario – Marčin Gortat. Brazilac i Poljak su zajedno postigli svega 12 poena, iako su odigrali polovinu utakmice.

Vizardsi su takođe imali i veoma loš šut za tri poena, ubacili su svega sedam trojki, koliko je sam postigao Pol Džordž. Priliku za plasman u finale Indijana će imati u utorak, na svom parketu.

Prethodno su Los Anđeles Klipersi izjednačili seriju sa Oklahomom pobedom rezultatom 101:99.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: