All Star: Zapad ubedljiv, Kobi MVP

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Ponedeljak, 19.02.2007.

05:53

Default images

Najbolji košarkaši Zapada pobedili su u 56. All Star meču NBA, koji je održan u Las Vegasu.

Zapad je vodio tokom celog meča i stigao do ubedljive pobede 153:132.

Za najboljeg igrača utakmice izabran je Kobi Brajant. Zvezda Lejkersa postigla je 31 poen, uz 5 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti.

Odličan statistički učinak ostvario je i centar Finiksa Amari Stodemajer (29 poena, 9 skokova), a zanimljivo je da je on u revijalnom meču zabeležio čak 5 faulova (Zapad ukupno 10, Istok 7)!

U timu Istoka istakle su se mlade snage, prvi pik drafta 2003. Lebron Džejms (28p, 6s, 6a, 4 trojke) i njegov naslednik Dvajt Hauard (20p, 12s). Hauard je potvrdio da ima potencijal da nasledi Šekila O'Nila, kako u pozitivnim, tako i u negativnim karakteristikama (0/5 iz slobodnih bacanja).
Meč je odigran u Las Vegasu, prvi put u istoriji u gradu koji nema ligaša NBA. Kako se i očekivalo, "Grad greha" bio je uzoran domaćin, ponudivši tokom celog vikenda mnogo više sadržaja u odnosu na prethodne organizatore.

"Super je biti ovde, voleo bih da se vratimo", rekao je Kobi Brajant po prijemu MVP nagrade i na taj način podgrejao nade lokalnih ljubitelja košarke da će njihov grad dobiti NBA klub.



Zbog te izjave, odličnog nastupa, ali i činjenice da je Las Vegas tradicionalno naklonjen Lejkersima, Brajant je nagrađen ovacijama. Brajantu je to drugo MVP priznanje na All Star utakmicama. Prethodni put nagradu je dobio u rodnoj Filadelfiji 2002, kada ga je publika izviždala.

Kako u All Star utakmicama rezultat retko biva u prvom planu, igrači obe ekipe takmičile su se u atraktivnim zakucavanjima i egzibicionim akcijama, a takmičari sa Zapada su pokazali da su bolji i u tome (posle preko 60% mečeva Zapad je u plusu za 50 pobeda, a lider Istoka Detroit bio bi po skoru šesti na Zapadu) . Najatraktivnija zakucivanja prikazali su Brajant i Vins Karter, čovek koji je po dolasku u NBA redefinisao tu kategoriju.
Zapad je igrao izuzetno kolektivno i zabeležio rekord sa 52 asistencije (!), a najviše ih je (u nedostatku standardnih Stiva Neša i Džejsona Kida) zabeležio Trejsi MekGrejdi (!), čak 11.

Osim najboljih plejmejkera obe konferencije, utakmicu su zbog povreda propustili i Alen Ajverson (prvi put u karijeri na Zapadu), Jao Ming i Karlos Buzer.

Domaća publika imala je prilike da pozdravi Šona Meriona, koji je igrao za UNLV, a igrač Sansa im je uzvratio sa 18 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.

U poluvremenu su nastupile muzičke zvezde Toni Brekston i Kristina Agilera, a glavna tema celog događaja bila je pesma Elvisa Preslija Viva Las Vegas. Ipak, NBA je našla vremena i da pozdravi najvećeg trenera u istoriji Reda Ojerbaha, koji je umro krajem prošle godine.

Sledećeg februara domaćin All Star vikenda biće Nju Orleans, u sklopu akcije oživljavanja tog grada posle uragana Katrina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: