Beli 'x-factor': Sjajan je osećaj, napokon pobeda

Nemanja Bjelica pružio je veoma dobru partiju prošle noći, a njegovi Minesota Timbervulvsi napokon su uspeli da savladaju San Antonio Sparse.

Izvor:

Četvrtak, 16.11.2017.

10:29

Beli 'x-factor': Sjajan je osećaj, napokon pobeda
Getty images

Posle 12 uzastopnih poraza, Vulvsi su odigrali sjajan meč i potpuno zasluženo savladali Teksašane na domaćem parketu, pa sada imaju skor od devet trijumfa i pet poraza.

Beli je za 22 minuta na parketu imao 11 poena (5/9 za dva, 1/2 za tri), četiri uhvaćene lopte, dve asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu, a velikog uticaja na konačan rezultat imala je i njegova odlična igra u defanzivi, nešto po čemu je prepoznatljiv.

"Sjajan je osećaj pobediti jedan od najboljih timova u ligi, pogotovo pred našim navijačima i posle 12 uzastopnih poraza od njih. Ušli smo veoma dobro u meč, agresivno, a i klupa je odradila ogroman posao – pogotovo u odbrani. Pružila nam je dodatnu energiju, što je jedan od naših zadataka. Starteri najpre pokušavaju da pronađu ritam, a onda na scenu stupamo mi. Zna se šta je čiji posao, a sve je dosta lakše kada je odbrana na potrebnom nivou", smatra Bjelica.

Dvadesetdevetogodišnji Beograđanin na dosadašnjih 13 mečeva prosečno beleži 7,6 poena, 3,1 skoka i nešto manje od asistencije, za 16 minuta u igri, dok iz igre šutira sa 57,4 odsto uspešnosti, a za tri sa 52,9 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: