Šok na startu – Trojke i Milsap uništili Voriorse

Denver Nagetsi su pobedili Golden Stejt Voriorse 108:102 u meču predsezone kojim je otvoreno zagrevanje za NBA ligu.

Izvor: MLJ

Nedelja, 01.10.2017.

08:15

Šok na startu – Trojke i Milsap uništili Voriorse

Voriorsi su izgubili ponajviše zahvaljujući novom igraču "Grumenja" Polu Milsapu koji je imao 22 poena, 11 skokova i dve asistencije.

Međutim, u Denveru treba da zahvale i očajnom šutu za tri poena Voriorsa.

"Ratnici" su pogodili samo četiri trojke iz 33 pokušaja, a u pojedinim trenucima promašivali su u serijama posle ofanzivnih skokova pa je njihov napad izgledao u najmanju ruku neozbiljno.

Uz Pola Milsapa odlično je za Denver odigrao i Emanuel Mudiej koji je imao 19 poena i šest asistencija, dok je Nikola Jokić bio solidan sa 12 poena, šest skokova i dve asistencije od kojih je jedna za špice.

Koliko su Voriorsi loše delovali šuterski, oslikava i zanimljiva činjenica da je Mejson Plamli u redovima Denvera imao više poena nego Kevin Durent i Stef Kari pojedinačno. Plamli je ubacio 12, Kari 11, a Durent 10 poena.

Nagetsi su od početka meča pokazivali znake bolje odbrane u odnosu na prošlu sezonu, što i nije teško jer su prošle godine bili u društvu najgorih odbrana u ligi. Uprkos tome, Golden Stejt je uspeo da uhvati 17 skokova u napadu, Nagetsi devet, ali je Jokićev tim bolje asistirao (23/17).

Ono što je jednima bilo crna tačka, drugima je bilo svetla. Tako je Denver trojke gađao gotovo polovičnim učinkom (13/28) i zasluženo "skinuo skalp" aktuelnim šampionima NBA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: