Dikembe Mutombo primljen u Kuću slavnih

Bivša NBA zvezda Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Žan-Žak Vamutombo primljen je u Kuću slavnih u Springfildu

Izvor: B92

Subota, 12.09.2015.

10:24

Default images
Getty Images

Ceremonija je održana u memorijalnom centru košarkaške Dvorane slavnih Nejsmit, a klasu 215. čine još igrači Spenser Hejvud i Džo Džo Vajt, trener Džon Kalipari, jedna od najvećih zvezda WNBA lige Liza Lesli i sudija Dik Baveta.

Novi članovi Kuće slavnih su jošLui Dempijer, Lidnzi Gejz, Tom Henson, Džon Ajzak i Džordž Reveling.

Četrdesetdevetogodišnji Mutombo koji je četiri puta proglašen najboljim defanzivcem u NBA, jedan je od najboljih u istoriji tog takmičenja u blokadama. On je u NBA igrao 18 godina - u periodu od 1991. do 2009, a pet godina zaredom - od 1994. do 1998. bio je vodeći u broju "rampi". U karijeri je postigao 11.729 poena, 12.359 skokova i 3.289 blokada. Igrao je za Denver, Atlantu, Filadelfiju, Nju Džersi, Njujork, Hjuston. Mutombo, inače rođen u Kongu, bio je pored košarkaške karijere, aktivan i kao humanitarac koji je gradio bolnice u Africi.

"Ponosan sam što sam tek treći košarkaš iz Afrike koji je igrao u NBA. Došao sam u SAD bez ičega, a sada sam deo istorije NBA", rekao je Mutombo.

Pored Mutomba, u Kuću slavnih, izmedju ostalih, primljene su i legendarrna Amerikanka Liza Lesli i Australijanka Lindzi Gejz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: