Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.12.2014.

13:14

UO Partizana: Izbori po planu

UO Partizana na čelu sa Draganom Đurićem odlučio je da se izbori zakazani za četvrtak ne odlažu, iako je stav većine članova da u utorak bilo neregularnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utorak je na Zboru došlo do neočekivanog ishoda u kojem je struja koju predvodi Žarko Žečević odnela prevlast u izboru 65 delegata koji će birati predsednika.

Rezultati Zbora su u prvi plan izbacili Zečevićevog kandidata za predsednika Zorana Popovića, iako je do tog trenutka favorit za naslednika Dragana Đurića bio njegov potpredsednik Mile Jovičić.

Stav većine članova UO je bio da je bilo mnogo neregularnosti, ali je ipak odlučeno da se Skupština održi u četvrtak. Protiv odlaganja je bio i aktuelni predsednik Partizana Dragan Đurić, koji će u četvrtak podneti izveštaj o radu novoformiranoj Skupštini.

Tokom sednice se vodila rasprava da li pravo glasanja za izbor delegata trebaju da imaju samo članovi Skupštine koji su u klubu duže od šest meseci, ili i oni koji su učlanjeni u prethodnih pola godine, a koji su mahom na strani Zečevića.

Zečevićeva struja je odnela prevagu, pa je na kraju njegova lista delegata dobila potrebnu većinu glasova, što bi značilo da bi na izbornoj Skupštini bilo potrebno da Popovića samo jedan od 65 delegata kandiduje za predsednika, da bi on bio izabran.

Zbog takvog razvoja situacije Zbor je napustio kandidat vladajuće strukture u Humskoj Jovičić sa saradnicima, predvođeni Brankom Ružićem.

UO Partizana je, kako saznajemo, pronašao neregularnosti tokom rada Zbora, pa namerava da poništi njegove odluke. Čelnici kluba imaju primedbe na izostanak kontrole ulaska na zbor, izjašnjavanje ljudi bez prava glasa, kršenje pravilnika Radne grupe za pripremu Skupštine.

Izborna Skupština FK Partizan zakazana je za četvrtak popodne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu