Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.06.2011.

15:11

„FSS sam odlučuje o izborima“

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić Marković izjavila je da to ministarstvo neće reagovati ni na zahtev Crvene zvezde za vanrednim izborima u FSS.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Samardžić-Marković je rekla da se ministarstvo zalaže za autonomiju u sportu, da ne odlučuje o predsednicima Saveza jer su u pitanju nevladine organizacij.

Ona je dodala da je pitanje izbora predsednika FSS isključivo u nadležnosti same fudbalske organizacije.

Mi iz ministarstva nismo ni birali predsednika Fudbalskog saveza Srbije, niti ćemo ga smenjivati“, rekla je Samardžić-Marković odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je funkcioner.

Ona je rekla da je u medijima videla da nijedan drugi klub nije eksplicitno podržao predlog Crvene Zvezde o smeni predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Videla sam da ima onih koji su protiv i onih koji su neutralni, ali za sada još niko iz fudbalskog sveta nije podržao taj predlog“, rekla je ministarka.

Ministarka je istakla da država značajno pomaže fudbal, da je zajedno sa Fudbalskim savezom izgradila Kuću fudbala, ali i naglasila da se kao ministar i član političke stranke zalaže za demokratiju.

Izbori u nekom sportskom Savezu moraju da budu stvar tog Saveza, koji samim tim snosi i odgovornost za odredjeni izbor“, poručila je Samardžić-Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu