Nova vest
Fudbal

Subota, 27.12.2008.

10:05

Zečević: "Ne kupujem Partizan"

Bivši generalni sekretar FK Partizan Žarko Zečević, izjavio je kako ne namerava da kupi Partizan, kada se taj klub bude privatizovao.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Zečević je za "Sportski žurnal" rekao da akcije želi jedino u slučaju ako se budu delile bivšim zaposlenima u klubu. Zečević je izjavio i da je, iz razloga o kojima ne želi da govori, propuštena prilika da se počne sa izgradnjom novog stadiona i bivši generalni sekretar ’crno-belih’ smatra da do realizacije projekta neće doći u skorije vreme.

Nemam nameru da kupim Partizan. Jedino želim da, ako se budu delile besplatne akcije, dobijem deo koji pripada bivšim igračima, funkcionerima i zaposlenima u klubu“, rekao je Zečević povodom spekulacija da namerava da postane vlasnik ’crno-belih’.

Zečević je pomenuo i Zakon o sportu o kome se najčešće govori isključivo kroz prizmu privatizacije Partizana i Crvene zvezde.

Ako se Zakon o sportu svodi samo na to da se privatizuju Partizan i Crvena zvezda, onda on nije dobar za državu u celini. Po toj logici samo bi dva kluba bila interesantna potencijalnim kupcima i pitanje je šta bi se dogodilo sa ostalima“.

Bivši generalni sekretar Partizana osvrnuo se i ka nerealizovanom projektu novog stadiona Partizana, nagovestivši da su postojale opstrukcije zbog kojih do izgradnje nije došlo.

„U poslednje dve godine propuštena je velika šansa da radovi počnu. Projekat izgradnje nalazi se u Skupštini grada Beograda, nije realizovan, znam razloge, ali o njima ne bih javno da pričam

Žarko Zečević smatra da izgradnja novog stadiona neće biti moguća u narednom periodu.

Ne postoje izgledne šanse da se projekat o izgradnji novog stadiona realizuje u skorije vreme, svetska finansijska kriza reflektovaće se i na našu zemlju, biće teško izdvojiti novac za takav poduhvat

Nekadašni generalni sekretar 'crno-belih' pohvalio je rad svojih naslednika u Partizanu.

Pokazalo se da Partizan može sjajno da funkcioniše i bez mene. Neki novi momci su se, uz dosta takta, potrudili da se naš odlazak ne primeti. Fenomenalno su odradili posao, osvojili dva trofeja, što je podatak koji mora da se ceni“, završio je Zečević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu