Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.03.2008.

22:19

UEFA kaznila Lion, Atletiko...

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Nakon Crvene zvezde, Evropska fudbalska unija kaznila je u četvrtak i Olimpik iz Liona, Atletiko Madrid, Bolton, Zenit, Everton i Bran zbog incidenata na mečevima evropskih kupova.

Olimpik je kažnjen sa 5.000 švajcarskih franaka zbog incidenta u kojem su navijači kluba iz Liona laserom ometali igrača gostujućeg Mančester Junajteda Kristijana Ronalda na meču Lige šampiona.

Sa 30.000 švajcarskih franaka kažnjen je Atletiko Madrid zbog slabe organizacije revanš susreta šesnaestine finala Kupa UEFA protiv Boltona 21. februara (0:0), kada su njegovi navijači ubacivali baklje i druge predmete na teren, dok je engleskom klubu "odrezano" 10.000 franaka zbog navijačkih nereda na istoj utakmici.

Norveški Bran je kažnjen sa 15.000 franaka zbog ulaska navijača na teren i bacanja baklji za vreme utakmice Kupa UEFA protiv Evertona, a engleski predstavnik je iz istih razloga kažnjen sa 5.000 franaka.

UEFA je odložila eventualno sankcionisanje ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača za vreme utakmice Kupa UEFA protiv marsejskog Olimpika, pošto će sprovesti dodatnu istragu o tom incidentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu