Nova vest
Fudbal

Subota, 06.05.2017.

16:27

Bajern slavio, Lajpcig u Ligi šampiona

Bajern iz Minhena trijumfovao je na “Alijanc areni“ protiv Darmštata 1:0, dok je Dortmund ostvario važnu pobedu nad Hofenhajmom 2:1, u 32. kolu Bundeslige.

Izvor: PT

Autor: PT

Bajern slavio, Lajpcig u Ligi šampiona
Getty Images

U poslednjem subotnjem meču, Lajpcig je ubedljivo savladao kao gost Hertu sa 4:1 i tako obezbedio direktan plasman u Ligi šampiona.

Izabranici Karla Ančelotija u 18. minutu su preko Bernata postigli odlučujući gol, međutim Darmštat je imao veliku priliku da dođe do boda, kada je u 86. minutu penal promašio Altintop.

Borusija iz Dortmunda zabeležila je važan trijumf u borbi za Evropu, pošto su sa 2:1 savladali Hofenhajm i tako im preuzeli treću poziciju.

Frankfurt je pred domaćim navijačima poražen od Volfsburga 2:0, a Mijat Gaćinović odigrao je svih 90 minuta u poraženom sastavu.

Ingolštat i Leverkuzen su remizirali 1:1, dok je neočekivao Borusija iz Menhengladbaha kod kuće remizirala sa Augzburgom 1:1.

Minhenski Bajern dočekan je na “Alijanc areni“ kao šampion Bundeslige za sezonu 2016/2017. i očekivalo se poslednjoplasirani Darmštat lako dobiju.

Međutim i nije tako bilo, “Bavarci“ su na kraju slavili minimalnim rezultatom golom Bernata u 18. minutu, a mogli su i u 86. minutu da ostanu bez sva tri boda, međutim penal je promašio iskusni Halil Altintop.

Izabranici Tomasa Tuhela ostvarili su mnogo važan trijumf nad Hofenhajmom u 32. kolu, pošto su ih preskočili na tabeli i sada se nalaze na trećem mestu.

Dortmund je do vođstva stigao u četvrtom minutu, kada je Rojs sjajno prošao i kroz noge savladao golmana. Jedanaest minuta kasnije Obamejang je promašio penal, a na sreću Borusije, kazna nije stigla.

Isti igrač u 82. minutu sada donosi dvostruko vođstvo Dortmundu, međutim u 85. minutu Andrej Kramarić postiže gol sa bele tačke i smanjuje prednost domaćih.

Ipak to je sve bilo od golova na utakmici, pa je tako Dortmund pobedom došao do trećeg mesta na tabeli Bundeslige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu