Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.10.2016.

22:33

Murinjo: Neverovatne greške u odbrani

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da su "neverovatne greške u odbrani" njegove ekipe odlučile današnju utakmicu protiv Čelsija.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Murinjo: Neverovatne greške u odbrani
Getty images

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sa 0:4 od Čelsija na Stamford Bridžu i u 11. uzastopnoj utakmici nisu uspeli da pobede "plavce".

Murinjo je u dva navrata predvodio Čelsi i najuspešniji je trener u istoriji londonskog kluba. On se danas vratio na Stamford Bridž prvi put otkako je otpušten prošlog decembra zbog loših rezultata. Današnji poraz je najteži poraz Murinja u Premijer ligi.

Čelsi je poveo u 30. sekundi golom Pedra, a Murinjo je rekao da je to potpuno promenilo tok utakmice i da je nezadovoljan što su njegovi igrači bili loši prilikom kontranapada protivnika.

"Na početku analize utakmice vidi se šta se dogodilo. Napravili smo neverovatne greške u odbrani. Individualne greške u odbrani i zbog toga platite. Ne možete da dozvolite protivniku da postigne gol u prvom minutu, posle toga utakmica se potpuno promenila. Tada vam taktika propada, ali želeli smo da igramo ofanzivno. Želeli smo da stvaramo šanse, da postignemo golove, to smo pokazali kod 0:1", rekao je Murinjo za Skaj Sports.

On je dodao da je rekao igračima da moraju da rizikuju u drugom poluvremenu, pošto je Čelsi dobar u igri na kontranapade, ali "da je ovo bio jedan od onih dana kada smo davali prednost protivniku".

"Vodili su sa 2:0 posle 20, 25 minuta. Posle toga su igrali dobro, bili su čvrsti u odbrani i koristili su ono što najbolje rade, kontranapade", rekao je Murinjo.

Posle četvrtog gola navijači Čelsija su mu pevali da nije više "specijalan", što je njegov nadimak.

"Nisam očekivao ništa drugačije. Publika se ponašala normalno", rekao je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu