Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.07.2016.

20:45

LE: Čukarički nije uspeo, Videoton ide dalje

Fudbaleri Čukaričkog završili su nastup u Evropi porazom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

LE: Čukarički nije uspeo, Videoton ide dalje
Starsport

Srpski klub je u revanšu na Banovom Brdu odigrao nerešeno 1:1 sa Videotonom, pa je mađarska ekipa prošla dalje sa ukupnih 3:1 posle pobede od 2:0 u prvoj utakmici.

Tim Milana Lešnjaka sjajno je otvorio revanš i poveo već u 13. minutu golom Beka Fofane. Ipak, u nastavku meča Čukarički nije uspeo da zatrese mrežu rivala koji se pokazao kao ozbiljna ekipa.

Konačan rezultat u 76. minutu postigao je Geresi. Protivnik Videotona u trećem kolu biće danski Mitjiland.

Tok meča:

Čukarički je idealno otvorio meč na Banovom Brdu i već u 13. minutu je došao do prednosti. Matić je proigrao Fofanu koji je iskosa sa desne strane pogodio mrežu - 1:0.

Ipak, rani gol Čukaričkog nije otvorio utakmicu kao što se možda očekivalo. Srpski tim je stao, a mađarski je posle pola sata počeo da igra.

Videoton je bio bolji u preostalom delu prvog poluvremena, šanse su imali Barči i Geresi, ali se Čukarički odbranio i posle prvog poluvremena je imao minimalnu ali nedovoljnu prednost.

Drugo poluvreme počelo je pokušajima Alena Mašovića, ali su se gosti odbranili.

U prvih 15-ak minuta nastavka ritam je bio mnogo bolji nego u finišu prvog dela, a u 59. minutu ponovo je blizu gola bio Mašović, ali je za malo zakasnio na dodavanje Matića.

Kazna je stigla 15 minuta pre kraja. Videoton je izjednačio golom Geresija, pa je srpski tim morao da postigne tri gola do kraja za prolaz.

Desetak minuta pre kraja došlo je do koškanja igrača, trener Čukaričkog Lešnjak je pritrčao da razdvoji sukobljene, ali je na kraju upravo on zaradio crveni karton. To nije mnogo promenilo stanje na terenu. Čukarički je ispred sebe imao nemoguću misiju i na kraju je mađarska ekipa prošla u treće kolo kvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu